Eu spun ca te stresezi inutil, fiindca acum ai ocazia sa te reinventezi si sa te prezinti asa cum vrei tu: adica sa incepi prin a invata sa saluti primul, pentru ca asta este regula nescrisa a succesului in toate: oferi primul ca sa primesti inapoi!
Apoi inveti foarte bine, ca profesorii sa te ia de copil foarte bun iar colegii sa-ti arate respect si sa te vrea de prieten.
Îți mulțumesc enooormmm, dar nu știu cum să fiu cum să încep asta e ideea știi?♀️
Foarte simplu:
- Buna dimineata!
- Sunt Gigel, nou transferat in clasa asta.
- Ma bucur sa va cunosc!
Țin să vă anunț faptul ca am trecut cu bine azi! M am împrietenit cu câteva fete si am comunicat cu aproape toți din clasă, nu s așa antisociala?
Esti a 11a, eu a 12a. 3 ani la rand am avut o prietena, pana s-a decis ca ii e mai bine cu alti prieteni. Cu profesorii o sa te intelegi sigur, aia de obicei o sa te bage in seama mega mult, pana vad ce diferente sunt intre liceul lor si liceul la care ai fost tu inainte, pana vad ce fel de persoana esti, etc. Sunt la fel ca tine. Am anxietate de mor, si sa merg la magazine singur e mega naspa pentru mine. O sa para putin deprimant, dar e foarte, foarte greu sa iesi din obiceiul asta. Nu stiu cum e in localitatea ta, dar pot sa confirm ca in BV merge faza, as recomanda sa te duci la doctorul de familie si sa o rogi sa iti dea trimitere la un terapeut/psiholog. Psihologul poate sa iti dea si medicamente pentru anxietate, dar mai cert este sa te duci mai intai la un terapeut. Pt mine, parca 10-ish sesiuni erau gratis, si dupa aia poti ba sa alegi sa continui, ba sa te opresti acolo. Ma gandesc ca un terapeut ar putea sa iti dea niste sfaturi concrete, niste metode sa te mai calmeze social.
Dar, oricum, eu nu m-as panica prea mult. Mai ai 2 ani. A 11a nu e mega grea, dar a 12a este. O sa fie destul de greu sa balansezi prietenii si invatatul, daca vrei sa ajungi undeva in viitor, dar asta depinde si de felul de colegi pe care o sa ii ai.
Am vorbit cu câteva fete dar nu avem o legătură strânsă (ne-am cunoscut pe grupul clasei) mâine rămâne de văzut
Rgblighter întreabă: