Probabil ca incerci sa iti creezi propria ta carapace, un scut de protectie fata de lumea din jurul tau; spun asta pentru ca si eu am de multe ori o fire si un temperament "salbatic", chiar mi s-a si spus lucrul asta, si asta tocmai in speranta ca rautatile si vorbele rele ale oamenilor sa nu ma raneasca... dar nu e o cale tocmai demna de luat in seama, intrucat trebuie sa te gandesti ca sunt si porsoane care nu merita sa ai comportamentul acela dur fata de ele si care incet, incet se pot indeparta de tine, deoarece vor vedea ca oricat ar incerca sa te sprijine, sa te ajute chiar si cu sfaturi, sa stea langa tine la bine si la greu, ele nu vor auzi nic macar un simplu" multumesc" de la tine sau o privire si un zambet cald de implinire.
Incearca sa-ti revizuiesti comportamentul, sa-ti dai seama cine merita si cine nu ca sa il tratezi ca atare; incearca sa constientizezi faptul ca oricum ai trata tu viata sau, o anumita persoana din jurul tau, ea oricum trece si ce e cel mai grav e ca o sa o sa te trezesti intr-o dimineata si o sa realizezi ca, drept urmare a "salbaticiei tale", ai lasat sa treaca pe langa tine lucruri marunte dar care dau atata savoare vietii si o contureaza cu impliniri si realizari sufletesti in primul rand.Ma refer la bucuria de a te bea o cafea/ceai in compania unei prietene dragi, de a stabili cu prietenii o iesire in parc, intr-o zi de week-end, de a merge impreuna la un film/spectacol si de a uita pentru cateva ore de programul incarcat de la serviciu...in principiu ceea ce incerc sa sugerez e faptul ca viata e prea frumoasa si sunt prea multe lucruri interesante si demne de luat in calcul, pentru a fi tot timpul posomorat, trist,"acru", neuman...in fiecare zi rasare acelasi soare pentru toti si daca stim sa beneficiem de razele lui calde si primitoare, vom avea o zi reusita indiferent ce ne propunem sa facem in acea zi...Asadar,totul depinde de vointa ta, de taria cu care iti doresti sa scoti la iveala si partea frumoasa si sensibila a personalitatii tale, sa-i lasi pe cei de langa tine sa vada si o alta fata complet schimbata in bine... e adevarat ca fiecare dintre noi are si momente cand prefera sa fie rece cu ceilalti, cand simte ca toate corabiile i s-au inecat la mal, dar asa cum foarte frumos spun cei de la Voltaj intr-o piesa a lor care mie imi da multa speranta de cate ori o ascult "... pot sa pierd in viata tot/Nu imi pasa, ma ridic la loc/Si poti sa-mi iei ce vrei/Cand am langa mine toti prietenii mei..."
Cand ti-am citit intrebarea mi-am amintit de actorul Octavian Cotescu in filmul "Buletin de Bucuresti". Ca sa nu se enerveze pe sotie numara pana la zece si ii trecea furia. Nu ar merge cu numaratul?
Gandeste ce efecte ar putea avea gesturile si vorbele pe care urmeaza sa le spui...incearca sa nu mai fi asa rebela...incearca cat de mult sa fi calma
Incearca doar sa constientizezi ce fel se simt persoanele pe care te descarci tu in momentul acela, sa vezi ce sentiment au din cauza ta atunci. Totul este sa te controlezi, nu e mare lucru, cu putina bunavointa si ceva ganduri bune sigur vei reusi.
Mult succes!
Si eu eram asa, crede-ma dar intr-o zi, gasindu-ma intr-o situatie in care credeam ca nu am de ales decat sa fiu o `scorpie`, mi-am zis sa incerc sa fiu indiferenta! Asa am facut, pun la suflet doar ce consider eu ca-mi face bine, pana la urma o viata avem! Inainte de a raspunde cuiva care te-a jignit sau care ti-a spus ceva suparator, gandeste-te daca merita acea persoana sa te cobori la nivelul ei si aminteste-ti ca e o vorba:`De multe ori o vorba doare mai tare ca o palma`!