| Omnitrix a întrebat:

Cat costa sa imi fac o sala de sport?
In mediul rural dar vreau sa fie cu de toate. Am doar terenul, aproape de centru, e un sat mare 10.000 familii si surprinzator nu este sala. Cred ca va fi de succes.
Deci? Suma in euro, daca exemplificati e si mai ok.
Ofer funda!

Răspuns Câştigător
| ElenaSt2011 a răspuns:

Salut. Eu, daca as fi in locul tau, as vorbi intai cu consatenii si i-as intreba daca ar fi interesati de antrenamente intr-o sala de fitness la ei in sat. (Pentru cei care nu stiu ce inseamna asta, as cumpara niste reviste de profil (in care sa vada poze cu tipurile de aparate si de exercitii), ca sa stie cu ce se mananca (cum se zice).

Te-ai gandit ca multi (poate majoritatea taranilor) daca nu au un salar din partea unei firme ci traiesc doar din agricultura, s-ar putea sa NU aiba bani pentru plata abonamentului lunar la fitness?

(De aceea ar fi bine sa ai un plan de rezerva, de exemplu, daca (Doamne fereste) ar esua afacerea cu sala de sport, sa faci altceva in acel spatiu (de exemplu, spatii pentru cabinete medicale pe care sa le inchiriezi (de exemplu dentistilor, medicilor de medicina generala, chiar coafura etc. - de doctori au nevoie toti oamenii (si cei batrani) pe cand la sala ar veni mai mult oameni de o anumita varsta) sau eventual o pensiune (mai ales daca satul este intr-o zona turistica (mai ales la munte).

(Eu una, as face mai multe spatii mai mici (pentru cabinete medicale) iar spatiul mai mare pentru sport, iar cu banii primiti pe chiria pentru cabinete medicale, mi-as lua aparate de fitness si saltele, mingi pentru aerobic).

In cazul in care mai multi sateni iti confirma faptul ca vreau sa iti fie clienti la sala de fitness, intai mergi la Registrul Comertului si ei te indruma - iti spun cat costa deschiderea unei firme, ce fel de acte ai nevoie, ce demersuri trebuie sa faci (am auzit ca ai nevoie de aprobare inclusiv de la Sanepid si pompieri - s-ar putea sa fi inteles gresit).

O idee buna pentru cand iti construiesti sala este sa-i faci fundatia mai solida, pentru ca pe viitor (daca afacerea iti merge bine, ai bani si vrei sa te extinzi), sa pui un etaj pe sala respectiva.

Cat priveste aparatele, eu as cauta aparate de fitness multifunctionale (adica un aparat pentru mai multe grupe musculare simultan, - pentru a nu plati mai multe aparate iar pentru inceput as cauta pe Google site-uri cu reduceri de pret si as cumpara aparate second hand (sunt mai ieftine ca pret).

Poti cauta pe net (scrii in motorul de cautare Google " cat costa deschiderea unei sali de fitness " si vezi ce gasesti.

Un articol interesant mi s-a parut:

http://ideideafaceri.manager.ro/......s-113.html

Bafta si Doamne ajuta sa iti iasa bine.

3 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu cred ca e asa suprinzator ca nu este o sala de sport, chiar crezi ca este atat de utila unor oameni de la tara? Investitia duce usor peste 100. 000euro si iti vei scoate banii in tot atatia ani

| Sn4k3 a răspuns:

Pai uita-te pe internet la ce vrei sa cumperi si calculezi tu. Bafta!

| crytical a răspuns:

Am si eu o mica intrebare: Oamenii de la tara nu muncesc zi de zi? Adica chiar crezi ca mai sunt in stare sa lucreze si la sala? Dar poate e mai modernizat na. 10.000 de familii. eu zic sa arunci o vorba prin sat sa vezi ce zice lumea.