Muncă intelectuală?
Nu prea gândești că un antreprenor.
Muncă, muncă, niciodată pauză?
De la muncă poți ajunge chiar și în scaunul cu rotile. Ce zici de asta?
Îți distruge viața Tiktok-ul! Mai bine lucri pe salariu minim pe economie decât să devii dependent de așa ceva. Nu mai ai scăpare!
0 lei, pur și simplu nu trăiesc pe rețele. Prefer sa am un rost în viață, un loc de muncă, o carieră. Stai la cheremul unor algoritmi, dacă tiktok ți-a închis contul mori de foame. Am văzut o mulțime de cerșetori pe TikTok.
Nu ai dreptate. Este o tehnologie nouă: streamingul. Nu este pentru toată lumea. În viață trebuie să te adaptezi. Și streamingul este o muncă. Economia se schimbă. Este mult mai bine să lucrezi independent. Eu folosesc ChatGPT, Gemini, Facebook, Instagram, LinkedIn, OLX, Vinted etc.
Hai ca esti comedie.
În viață trebuie să înveți mereu și să te adaptezi. Așa se câștigă LIBERTATEA FINANCIARĂ. Din primăvară am pe telefon și inteligența artificială?
Du-te, omule, și fă-ți o viață adevărată. Nu te mai lăsa hipnotizat de telefon și de rețele, că altfel riști să pierzi ani întregi fără să-ți dai seama. Uită-te în jur: generații întregi sunt deja prinse în capcana asta, hrănindu-se cu 30 de secunde de „content" pe TikTok, fără să mai aibă răbdare să citească o carte, să asculte o conversație reală sau să facă ceva concret pentru ei. Și tot de aici pleacă multe dintre deciziile proaste pe care le vedem la nivel de societate – oamenii nu mai gândesc critic, reacționează doar la ce le aruncă algoritmii. Nu degeaba am ajuns să vedem cum aproape devin președinți personaje care există mai mult prin virale decât prin idei reale.
Dar stai și întreabă-te: câți ani ai? Ce ai construit până acum, în afară de scroll și like-uri? Ai vreun hobby adevărat, ceva ce îți umple sufletul și îți dă satisfacție pe bune? Eu îți dau un exemplu: doar azi am pedalat 89 de kilometri, doar de plăcere, pentru relaxare și pentru mine. Aia e o activitate care îți aduce sănătate, disciplină și libertate, nu un ecran care te stoarce de energie.
Și să nu crezi că vorbesc din postura unuia care nu știe cum e să creezi conținut. Din 2014 până în 2022 am avut o pagină pe Facebook cu aproape 300.000 de aprecieri. Știu cum funcționează mecanismul, știu cât de ușor ajungi dependent de cifre, reacții și validarea altora. Dar știu și cum e să pierzi totul într-o clipă, când platforma decide să îți taie accesul. M-am trezit cu ani de muncă șterși cu o simplă decizie algoritmică. Atunci am înțeles clar: nu merită să îți pui viața în mâinile rețelelor. Așa că am închis pagina și am închis și contul.
Astăzi nu mai am Facebook, nu am Instagram, nu am TikTok. Am rămas doar cu WhatsApp, unde vorbesc cu câțiva prieteni, și YouTube, unde mai intru din când în când. Și să știi ceva? Se poate trăi foarte bine fără toate prostiile astea. Ba chiar mai bine. Ai timp să faci sport, să citești, să te plimbi, să vezi lumea reală, să îți faci prieteni adevărați și nu doar „followers".
Îmi pare rău că ai trecut prin așa ceva, dar eu cred în NOU. Dezamăgirea este inevitabilă în viață. Eu am abonament la bibliotecă. Am o medie de 9 km pe zi. Sunt ok. Sunt pasionat de marketing, iar aici este nevoie de răbdare și muncă. Toată viața mea o să încerc să fac comerț?
Daca se ia curentu tu devii boschetar sefule
Daca se ia curentul toata lumea ajunge boschetara, boss
. Nici vanzator nu poti sa te faci, casele de marcat nu merg cu aer.
Poate ai dreptate problema apare la faptul ca digitalul te departeaza de tine, de sentimente de a iubii de a te bucura de viata chiar si de lucrurile mici. Ca un hobby ai putea incerca dar din ce stiu ori esti super influent si castigi dian asta or nu reusesti. Nu exista varinata de mijloc;(
Unul nu a spus nimic pozitiv?
Dacă stai câteva ore pe internet pe zi, nu poți să te bucuri cu adevărat de viață?
Dacă stai mult pe TikTok, poți ajunge chiar și la probleme psihice?
Eu stau puțin pe TikTok. Prefer să citesc o carte despre marketing sau economie, cele două mari pasiuni ale mele.
Ascult emisiuni politice și economice la radio și pe YouTube.
Ce porcărie a devenit și TPU?
Nu eu am pus semnul întrebări?
Nici nu pot sa editez...