Banii au fost inventati de civilizatiile antice, daca nu au fost pusi in practica de catre Romani, nu mai tin minte prea bine. Ideea e ca banii au fost o evolutie a comertului de la troc (eu iti dau un kg de branza, tu imi dai unul de miere). La inceput au fost banii facuti chiar din metale pretioase, dar spre secolul 18 s-a trecut la banii din metal si hartie, care aveau o anumita simbolizatie, nu mai aveau ei acea valoare. Sper ca te-am ajutat. Funda?
Banii nu au fost inventaţi de o
singură persoană au apărut treptat, pe parcursul timpului, ca un cumul al
acţiunilor înfăptuite de numeroşi oameni. Banii sunt astfel un exemplu clasic al procesului pe
care economistul austriac Friedrich Hayek îl numea ordine spontană, înţelegând prin aceasta că
folosirea banilor este o practică complexă şi extrem de folositoare, care însă nu a fost planificată
conştient de către un expert sau un grup de experţi.
Salut dany3la, citeste istoria banilor aici http://www.cineainventat.ro/banii/ sper ca ti-a fost de ajutor :)
Buna . Termenul de "ban" este utilizat inca din vremurile antice. Banul este doar un mijloc de plata a ceea ce cumperi tu. Pe vremea cand inca nu exista banul, oamenii faceau schimb de marfuri. Dupa aceea, oamenii au inlocuit acest schimb de marfuri, cu ideea de a pune un pret pe produsele lor. Ulterior au început să fie folosite în comerț monedele care erau scoici, apoi monede din metale prețioase ca argint sau aur. Pe aceste monede erau inscriptionate tot felul de simboluri care aveau fiecare cate o semnificatie. Deci, banuiesc ca nu exista vreo persoana care a inventat banul, ci a fost un fel de evolutie a gandirii umane pentru a usura schimbul de marfuri.