Exista asa ceva! :O Nu cred... NUNU, cel putin nu in limba romana!
Mai mult ca sigur nu exista! ![]()
A...si vad ca o tineti intruna cu soarele asta! Cum puneti voi ma rog soare la singular feminin?
Cuvant cu singular masculin si plural feminin stiu. Stiam si invers dar am uitat.
@Adelina, ma grabisem. Mi-am dat seama dupa ce prostie am zis. Se mai intampla. Mea culpa! Bagati cu stupidu
Marynadelina te corectezi. O oaua-doi oi(sau oaie)... Ca sa se potriveasca cerintei
A zis ciineva un soare doi sori si profa a zis ca soare nu are plural...
Deci va spun ca ne-a tocat la cap cu asta si nu vrea sa ne zica, cica sa cautam noi si o sa gasim
Cel care gaseste ala primeste un plus sau nu stiuce draq...
Soare e substantiv defectiv de plural in concluzie NU ARE PLURAL! Iar "Planeta celor doi sori" de Horia Arama este o opera SF![]()
cat despre cele doua cuvinte pe care le cauti un substantiv gen masculin plural ar fi zori (nu are singular) si un substantiv gen feminin nr singular miere(nu are plural)![]()
![]()
sper sa fie corecte![]()
In cazul in care te referi la cuvintele "creveta"( feminin, singular), respectiv "creveti"(masculin, plural), sa stii ca te inseli. uite aici:
11. Crevete.
[util.] O greşeală frecventă este interpretarea substantivului feminin plural crevete (cu singularul o crevetă) ca fiind masculin singular (de tipul perete pereţi, burete bureţi, castravete castraveţi). Astfel s-a format un plural creveţi corespunzător unui masculin singular un crevete. Utilizarea acestora este o greşeală, forma corectă fiind o crevetă două crevete.
CREVÉTĂ, crevete, s. f. Nume dat mai multor crustacee marine comestibile; caridă. – Din fr. crevette.
Bun...pe cel/cea care a dat stupid si cei care"mor de ras" ii rog frumos sa dea si un click pe dex online sa vada definitia cuvantului "fraga" apoi mai vorbim...
Gata. ne-a zis azi la scoala![]()
o curca doi curci...
nu ma gandeam la asa ceva, eu credeam ca era o curca doua curci acum nu stiu
deci nu a stiut nimeni