Nu. Minorii nu au voie sa faca asemenea tranzactii. Nu conteaza ca ai buletin.
Nu se poate fizic, la bancă. Dacă ai cont în lei (fiind minor) probabil îți poți deschide un cont în euro (eu pot să fac asta direct din aplicație) după care transferi bani din contul în lei în contul de euro la cursul de schimb al băncii. Mai rămâne să-ți legi de contul ăla un card după care să găsești un bancomat de euro și să-i scoți. La ce am zis mai sus implică să ai bani în contul de lei, cost de întreținere a contului în euro respectiv pierderea de la cursul de schimb. Așa că mai simplu este să îl rogi pe bunicu (ai înțeles care e ideea, nu neapărat bunicu, asta ca să nu îmi spui că nu ai bunic), să vină cu tine la o casă de schimb unde cursul este mai avantajos ca la bancă, să-i dai lei scoși din cont și să ți-i schimbe în euro.
Vorbești din auzite. Conform Codului Civil, minorii de peste 14 ani au capacitate de exercițiu restrânsă și pot face singuri acte de dispoziție de mică valoare și cu caracter curent. Schimbul valutar e unul dintre ele. Majoritatea caselor de schimb acceptă buletinul fără probleme dacă nu vii cu mii de euro.
Te complici inutil cu scheme de conturi și bancomate de euro (care abia se găsesc), când legea îi permite puștiului să meargă pur și simplu la ghișeu. leezx1, mergi liniștit cu buletinul, e perfect legal.
cipanella întreabă: