| Anonimu7384 a întrebat:

Puteți să-mi răspundeți și mie la o întrebare
Din cate am auzit după vârsta de 16 ani nu ești obligat să mai mergi la școală e adevărat?

Răspuns Câştigător
suntserios
| suntserios a răspuns:

Trebuie sa faci obligatoriu 10 clase, indiferent de varsta.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Nu, pentru că învățământul obligatoriu se finalizează abia după clasa a XII-a, adică în jurul vârstei de 18 ani.
Părinții tai pot fi sancționați (amenda sau puscarie) dacă nu îți continuă școlarizarea, până la finalizarea celor 12 clase obligatorii.

| Anonimu7384 explică (pentru Violleta2022):

Eu am văzut că după 16 ani nu
nime nu te mai obliga sa mergi la școală

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu. Dupa varsta de 16 ani inca esti sub tutela parintilor si inca iei alocatie. Nu ai dreptul sa renunti inca. Abia de la 18 ani poti alege asta.

| johnnny123 a răspuns:

Nu, nu e adevărat. Trebuie să termini 10 clase, ceea ce e cam greu să faci înainte să împlinești 16 ani.

Și chiar dacă ar fi adevărat, de ce ai renunța la școală la 16 ani? Ca să te plângi apoi (ca alții de pe aici) că nu-ți găsești un loc de muncă unde ești bine plătit și tratat cu respect?

| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut. Nici una nici alta. Legislația actuală stipulează că învățământul obligatoriu (scolar) este de 10 clase. 12 clase au fost obligatorii până în 2020 când s-a abrogat și modificat legea. Cu toate acestea, până la vârsta de 18 ani ai obligația să participi la o forma de învățământ cu frecvență, pentru a totaliza cele 10 clase. Bafta.

| Miruna333 a răspuns:

Dupa 18. Dar te auto-sabotezi, iti semnezi sentinta spre esec

suntserios
| suntserios a răspuns:

Si nu, nu face nimeni puscarie, nu asculta imbecilitatile Violetei

| Whitte a răspuns:

Nu e adevarat. Daca stiai sa citesti, aflai asta singur. Iata de ce trebuie sa mergi la scoala. 10 clase sunt obligatorii.

| TheGentleman a răspuns:

După ce absolvi clasa a 10a nu mai ești obligat să mergi la școală

| sierra1 a răspuns:

NU e obligatoriu NIMIC. Dacă nu vrei școală, pleci când vrei