anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna, as vrea sa intru la liceul Sabin Dragoi din Arad. Ce trebuie sa stiu inainte sa fac decizia de a merge la un liceu de arte? Eu vreau la desen, la muzica nu am niciun talent, dar la desen ma descurc asa si asa. Stiu ca sunt ceva probe, dar nu sunt sigura daca desenele se fac acasa si dupa le predai sau daca e ca un examen, intr-o clasa si cu un timp limitat. As vrea sa stiu si materiile care se predau la Sabin Dragoi. Eu vreau sa devin un designer de interior, ce profil aleg? Arta plastica?

2 răspunsuri:
| MihaelaDart a răspuns:

Așa cum spui tu te descurci așa și așa, îți recomand să faci meditații cu un profesor de artă de la liceu. Nefăcând aceste cursuri in privat, șansele sunt mici pentru a reuși la artă. La probe se dau de obicei desenul în cărbune și culoare, trebuie sa le stăpânești bine pe cele două. Daca te meditezi de pe acum, ai timp să îți intre în mână până în vară când vei da la liceu.
Până să îți împlinești visul, trebuie sa fi bun la ceea ce ți-am spus anterior.
La arte este secțiunea de uman și real. Umanul conține pictura/desen, grafica/gravura, ceramica/sculptura (materii mai multă literatură, limbi străine, geografie/istorie, psihologie și mai putina matematica), realul mai putina literatura și mai multă matematica, chimie și se fac pictură/desen, design de interior, design de produs, arhitectura, ceramică/sculptura
De obicei la un liceu de artă au 3-4 secțiuni : arte plastice, muzică, balet și actorie. Asta ceea ce știu în mare, nu musai liceu de artă pe care îl ceri.
http://artesabindragoiarad.ro/

| Jassmina a răspuns:

Trebuie sa stapanesti un talent, la care vei da probe eliminatorii.
Interseaza-te cand sunt inscrierile si ce trebuie sa pregatesti pentru asta. Am senzatia ca se face si un portofoliu de desene, dar se si sutine test pe viu, la liceu.
Intra pe site-ul liceului sau suna la secretariat si cere toata informatia acolo. Posibil sa ti se ceara sa submiti toate actele si desenele online, la o anumita adresa, pana la o anumita data.