| Parintele a întrebat:

Ce inseamna o icoana pentru voi?

Răspuns Câştigător
| realitate a răspuns:

Pai pentru mine inseamna:pur retardism, chip cioplit si un simplu tablou. dar pentru tine?

30 răspunsuri:
.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Pai... e un simplu obiect...si atat!

| anonim a răspuns:

Un simplu tablou.

mumoasa
| mumoasa a răspuns:

O icoana este un lucru sfant care ii arata pe ingerii, pe Iisus si pe toti ceilalti care il iubesc pe Dumnezeu.happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sincer? nu ai vrea sa stii, ca sar "pocaitii "pe mine. dar tu ai savura.

| anonim a răspuns:

@cecilia-stai linistita ca nu te lasam. daca ei sunt uniti, atunci noi suntem frati. tongue

| moonY a răspuns:

Chip cioplit, aceeasi sfinti cu diferite fete.
de ce isus nu are o singura infatisare, ca buddha?

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

O pictura cu o tematica mai deosebita.

| alexam a răspuns:

Icoana ii arata pe Sfinti, Iisus, Maica Domnului, Dumnezeu, Sfantul Duh - in interpretarea a diverse persoane ( pictori, artisti, etc. ) Icoana inseamna tabloul sfant in fata caruia ma inchin si cer iertarea pacatelor tuturor oamenilor din Lume, incepand cu mine! Multumesc, dar nu ma intereseaza ce inseamna pentru tine! Din pacate imi inchipui cum si cat poti sa gandesti...

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

Jojo nu era necesar sa ne dai stupide...este parerea noastra si ar trebui s-o respecti...cu ce dai cu aia primesti!tonguetonguetongue

| lia a răspuns:

Ceea ce este important este sa privesti dincolo de acea simpla icoana. O icoana reprezinta transpunerea materiala a sfinteniei.
Si acum tot stupid primesc? big grin

| Parintele explică:

O pictura naiva.

.Mr.Mike.
| .Mr.Mike. a răspuns:

@JOJO-Am fost botezat ca asa au vrut parintii...nu am avut cum sa ma impotrivesc...
Eu imi voi boteza copii deoarece nu doresc sa ii privez de religie, dupa botez, cand vor creste ii voi lasa sa isi aleaga drumul in viata, ori catre religie ori catre ateism.In legatura cu stupidele acordate de tine...ai fost prea radicala...si eu te-am votat cu stupid deoarece am considerat ca nu ai avut o atitudine potrivita fata de noi.
Sper ca m-ai inteles, la fel te-am inteles si eu pe tine, si sa stii ca nu ne umflam in pene! Sorry ca ti-am dat stupid... a fost o decizie cam pripita...

Anna
| Anna a răspuns:

Un chip cioplit.Nu reprezinta nimic pentru mine.Nu ma inchin la tablouri!

| claw_4117 a răspuns:

Pai de obicei o bucata de lemn, pictata folosind noante de verde, galben, maro smdp. Folosita de anumite "culturi" pentru rugaciuni.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar arta. Viziunea unui pictor despre personaje sau scene biblice. Nu ma inchin si nu pup tablouri.

| csintalan a răspuns:

Felicitari mumoasa pentru raspuns.
Deci, o icoana adevarata cand este efectuat de... se tine post inainte de efectuare, in timpul efectuari si dupa efectuare, la fel si la pictirile cu sfinti, de aceea se spune ca este sfintita cu adevarat.

| hugin a răspuns:

Pictura facuta pentru. indoctrinare, microbi in cazul celor puse pentru. sarutat.

ValiMocanu
| ValiMocanu a răspuns:

Icoan, ca simbol, are o semnificatie individuala. Ca obiect de arta, difera de la caz, la caz, in functie de talentul realizatorului, dar si de alti factori, materiale, vopseluri, etc.

| gaby_6279 a răspuns:

Un tablou scos dintr-o biserica sfintit doar atat. dar cand ajungem mosnegi va insemna totul pentru noi

| riluri a răspuns:

Pentru mine icoana este dovada ca divinitatea are origini omenesti ceea ce face legatura dintre divinitate si om mult mai stransa... cel putin pentru mine...

| Klara a răspuns:

O pictura care impresioneaza prin maiestria cu care e realizata. Eu nu tin icoane in casa, dar le admir ori de cate ori le vad happy

| melina_2403 a răspuns:

Nu este corecta intrebarea. Icoana in sine este, o pictura in tehnica veche si un lucru sfant si incontestabil. Intrebarea este: cum percepi o icoana si ce fel de om esti? un fel de oglinda a sufletului in care te uiti si vezi cine esti.
http://www.artspace.ro/ro/lucrari-galerie-de-arta/11/Icoane+bizantine.html

Răspuns utilizator avertizat
| danutsik a răspuns:

Pentru mine inseamna o fereastra de comunicare cu Dumnezeu
pentru tine?

| edu a răspuns:

Deschideti va rog la Leviticul 27:15, si veti vedea ce in semnatate are icoana, si ce raspundere are cel ce face aceasta icoana, var ruga sa spuneti adevarul la oameni si sa nu inselati lumea cu teologii care le este greu sa le inteleaga, ci spuneti ceea ce este simplu Faptele Apostolilor 17:30, si sunt increzut ca si voi aveti nevoie de aceasta, ''ca sa va pocaiti'', si mai trageti cu ochiul pe la Isaia 44:15-20, si veti vedea ce este icoana si crucile care stau la orice loc, daca va ghinditi ca aceasta va aduce aminte de Hristos, atunci va inselati, pentru ca tot linga aceasta rastignire se bat, fac discoteci, se imbata si multe altele care este o mizerie, acum despre o icoana in casa, ea sta in colt(ca si cum totul vede), si tot in fata la icoana se bat copii, se bat parintii care umbla in desfriu, se bea, se spun asa niste cuvinte ca dor urechile, acesta este adevarul, acum ghinditiva singuri, ce inseamna pentru voi icoana, sau chipul cioplit, si va rog iarasi: spuneti adevarul caci la Matei 12:36 se spune ca vei da raspuns pentru orice cuvint desert! acum vreau sa dau parintelui o intrebare ESTI POCAIT?!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru mine ee o bucata de lemn pictata.doar o pitcura...

| RUMBURAK a răspuns:

Mai bine ma uit la o icoana 5 minute decat sa ascult tampaniile tale un an.mai multe imi spune ea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Icoana reprezinta un lucru sacru alumii spirituale nevazute ce are un mijloc de ate intilni cu dumnezeu

| BlackVeil a răspuns:

Portretul lui Satan. laughing