Eu cred ca JackieSue nu-si aminteste ca pe o coperta poti vedea fratii Grimm si pe alta Charles Perault.Eu cred ca toti autorii dati au scris CENUSAREASA.Eu locuiesc in Cluj, am luat o carte de fratii Grimm de la biblioteca Octavian Goga si sa stiti, altcumva era povestea.Paaaaaaa.
Cenusareasa este o poveste spuisa inca din antichitate. A fost preluata de fratii grimm si scrisa de ei pe hartie, mult mai tarziu. Ciuuuuus :*
Fratii Grimm.
Poftim si niste date despre ei, ca sa fii sigur(a):
Jacob Ludwig Carl Grimm și Wilhelm Carl Grimm s-au născut pe 4 Ianuarie 1785, respectiv 24 Februarie 1786 în orașul Hanau situat în apropiere de Frankfurt, Germania, într-o familie de nouă copii, dintre care au supraviețuit doar șase:Jacob, Wilhelm, Carl Friedrich Grimm(1787-1852), Ferdinand Philipp Grimm(1788-1844), Ludwig Emil Grimm(1790-1863) Charlotte(Lotte) Amalie Grimm(1793-1833).
Autorul basmului "Cenusareasa" este Hans Christian Andersen. Daca nu ma crezi pe mine, cauta pe google, ai sa vezi ca Hans Christian Andersen.Succes!
Cenusareasa este o poveste populara care are autor necunoscut fiind consemnata inca din sec I e.n. in Cartea lui Strabon.
Exista sute de variante ale povestii in n culturi.
Insa cea mai cunoscuta versiune a povestii Cenusareasa este cea scrisa de Charles Perrault în 1697.
Popularitatea poveştii sale s-a datorat faptului că Perrault a adăugat în poveste dovleacul, zâna cea bună şi pantofii de sticlă
FUNDA
Cristiiiiiiuy întreabă:
anonim_4396 întreabă: