Nu va arata corect nici viteza, nici km pracursi, nici masina nu se va comporta la fel
Depinde ce cauciucuri vei folosi.
Daca pui rotile una langa alta, cea cu janta de 15 si cea cu 17, si sunt la fel de mari (ca diametru exterior al cauciucului), nu va arata diferit.
Insa kilometrajele, de obicei au o marja de eroare din fabrica, la viteze ridicate (de la 140 in sus). Mai exact, daca pui GPS-ul sa-ti indice viteza, cu multe masini, cand ele indica 200, tu abia ai trecut de 185
Totul depinde de ce cauciucuri pui.
Daca tu ai acum pe masina cauciucuri de exemplu 195 60 15, cand vei pune pe 17 ar trebui sa fie undeva la zzz 45-17.
Trebuie mereu sa pastrezi acel raport, cresc jantele, scade inaltimea cauciucurilor.
Daca faci asa cum am spus eu, da, iti va afisa cat de corect este posibil, spun asta ca daca stai bine sa te gandesti, mereu exista o mica eroare, pana la urma un cauciuc uzat e mai mic in inaltime, dar e o diferenta insesizabila.
Nu, va fi o eroare a kilometrajului, din ce am auzit undeva la +5 -5 km/h. Este afectat si consumul, poate sa scada, poate sa creasca depinde de factorul jeanta.
Dar in mod sigur iti spun ca nu o sa iti indice valoarea reala a vitezei.
anonim_4396 întreabă: