Cam asta este consumul real la 1.4 pus pe gaz. Este foarte putin dar nu ai ce sa ii faci, atat consuma in mod normal un Logan de 1.4!
Ai mers destul de putin. Eu am motor de 1.6 16V si nu ajunge la 10%, asta calculat in multi kilometri si la circulat in oras. La drum lung (Arad-Constanta), consumul a coborat sub 7%, fara a conduce "la consum".
Este greu de estimat corect consumul in 70 kmh, intrucat gazul se dilata si se contracta foarte mult in functie de temperatura. Astfel, de exemplu, daca alimentezi ziua 5l la 20 de grade, iar dimineata sunt -5, s-ar putea sa nu ai suficienta presiune in butelie, iar la bord sa iti arate gol, fara sa parcurgi nici un kilometru. De asemenea, vei observa ca desi butelia e goala si alimentezi de la aceeasi pompa, cantitatea de gaz pana la plin difera chiar si cu 5-6 litri.
Pentru o estimare cat de cat corecta a consumului, sugestia mea este sa alimentezi de mai multe ori consecutiv cam la aceeasi temperatura (in acelasi moment al zilei), notand numarul de kilometri si cantitatea de gaz alimentata, urmand sa calculezi consumul dupa parcurgerea a 1000-2000 km.
Daca instalatia de gaz este noua ti-a consumat bine, normal loganul asta are un cunsum de 9 sau 10 % in oras, pe gaz iti consuma mai mult cu 1 litru adica o sa ajungi la 11%. Este foarte important sa stii daca instalatia de gaz este noua consuma ceva mai mult la inceput cam 13 sau 14 %, eu merg desc cu taxiul si m-am documentat la acestia despre loganurile astea cu gaz (vreau sa cumpar unu), am intalnit taximetristi care au masina pe gaz de 150.000 de km si nu s-a stricat nimic la ea, bine toate reviziile au fost facute la timp. Din cate stiu daca ti-ai pus gaz primul control va fi la 1000 km, atunci ti-o regleaza si ajungi la un consum mai normal.
Masina are 130.000 km parcursi.si gazul l-am pus la 15.000 km...si nu am avut nici o problema dar consuma prea mult
E si normal ca pe gaz sa-ti consume mai mult decat pe benzina, poti pune masina pe un tester si sa-ti verifice daca ai vreo eroare pe la sonda lambda, sau alte piese care influenteaza consumul, de cat timp nu ai mai schimbat bujiile, fisele de la bujii? sia cestea influnteaza consumul
Nu le-am schimbat niciodata
Pai si ar trebui sa le schimbi si acestea pot influenta consumul unei masini. Mai ales bujiile, eu la vw le schimb la 40.000 de km, buji + fise, daca cauti piesele pentru masina ta, iti pot face o oferta de pret, am un prieten care are discounturi foarte bune, ofera factura + garantie, nu imi trebuie decat sa stiu, marca, modelul, motorizarea cati cai putere sau kw are masina si din ce an este.
Pentru Logan e o autonomie normala. Dupa ce ca motorul e sub-dimensionat pentru masina aia, i-ai mai pus si gaz - trebuie turat mai mult in depasiri si pante... E putin, dar e normal.
Daca merge 40 de km cu 5 litri inseamna ca face suta cu 12, eu cred ca e cam mult, aici se vede ca e mai ieftin gazul ca benzina, dar trebuie sa-i pui mai mult ca sa mearga atat ca cu benzina.
Deci economisesti dupa cativa ani, daca nu se scumpeste si gazul.
Stima!
Serios mi se pare foarte putin. Extrem de putin de fapt. Loganul tau consuma foarte mult.Cu 5 litri de gaz ma duceam la munte si inapoi (mai mult de 150 km).Cu o viteza de 120 km/h.Marca masinii Ford Mondeo.
Pai. Ai mers PUTIN deoarece la un Logan cu 5 l de gaz, ar cam trebui sa mearga 80km. Sper ca am fost de ajutor. fundita?