| Feyenooord666666 a întrebat:

Antigelul de la masina mea era maro de la rugina cel putin asa am mirosit, era numa mizerie, am curatat sistemul cu apa, si acum voi vedea. E ceva grav?

Răspuns Câştigător
| CristiTatu a răspuns:

Nu este nimic grav stai linistit, probabil in trecut masina a avut radiatorul fisurat si a fost bagat in instalatie acea solutie speciala pentru a nu mai pierde apa sau lichidul de racire nu a mai fost schimbat de mult timp.In mod normal lichidul de racire se schimba la 2 ani de zile ca si celelalte fluide, uleiuri isi pierd proprietatile.http://autoama.blogspot.ro/2014/03/instalatia-de-racire.html

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Nu cumva tu scoti vara antigelu din masina si pui doar apa? Sau cel care a avut masina sa fi facut asta? Am citit pe aici unele intrebari cum si cit antigel sa puna ca venit iarna bla bla ca pana acum am avut oar apa.Aia e problema daca folosesti doar apa vara motoru rugineste, galeriile alea din interior, Antigelu se pune doar o data si se tine mereu vara iarna nu scoti nimic, eventual completezi tot cu antigel daca mai e nevoie.Cam despre asta e vorba.Antigelu nu protejeaza doar pentru inghet si ci pentru rugina.Deci s-ar putea sa mai iasa ceva rugina dar lasa asa si nu mai folosi vara doar apa, lasa antigelul ala acolo pentru totdeauna.Antigelu se schimba doar daca ai facut o reparatie la motor atit. Daca citesti si fabricantu recomanda asta.In rest din ce spui nu ai nici o problema.Deci nu-i nimic grav asa ca stai linistit

| OldSoul a răspuns:

Cel mai probabil ai garnitura de chiulasa arsa.
Mai bine consulta un mecanic.

| Feyenooord666666 explică (pentru OldSoul):

Aia sigur nu e, ca nu are niciun simptom de gen.

| OldSoul a răspuns (pentru Feyenooord666666):

Daca zici tu, dar cel putin te-ai uita sa nu ai spume pe busonul de la ulei si sa nu fie nivelul la ulei urcat?

| Feyenooord666666 explică (pentru OldSoul):

Uleiul e la nivelul perfect, si spuma nu am. Doar un pic de maioneza pe timp de iarna datorita distantelor scurte parcurse.