| stefanshhh a întrebat:

As vrea sa fac si eu un upgrade de la boxe stock de pe opel Astra g. Ce modele recomandati? Inclusiv tweetere.

2 răspunsuri:
| Maskatu a răspuns:

Depinde foaaaaarte mult de buget și de dimensiunea pe care o cauți. De exemplu...

Poți merge pe branduri mai cunoscute dar nu foarte performante precum JVC, Sony, etc sau alege ceva mai profi precum Hertz Dieci, Steg, Audison, etc. Apoi difuzoarele sunt și ele pe dimensiuni, de 4x6, 5x7, 6x9, etc...

Degeaba pui difuzoare mai performante dacă mașina mai ales ușile nu sunt insonorizate cu burete și folie bituminoasă. Dacă vrei ceva și mai profi, trebuie stație eventual subwoofer.

Ca să-ți faci o idee, intră pe www.soundhouse.ro sunt destul de profi și îți faci o idee. Au și tweetere.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Iti recomand boxele de Vectra C. Posibil sa fie chiar plug&play, iar diferenta de sunet este enorma.
Ca idee, o pereche de boxe aftermarket la 300 de lei (2bucati) nu se vor ridica la nivelul unor boxe de fabrica pentru masinile de clasa medie.
Am avut Vectra A, Astra G si Vectra C, iar Astra G era singura cu sonorizarea varza.
Vectra A avea sunet bun insa volum mai limitat, Vectra C are si volum si sunet bune.
La Astra G era absolut dezastru, difuzoarele alea nu-s bune de nimic.
Poti lua si de la alte masini cu boxe bune, cum ar fi Octavia 2 sau Golf 5-6. Dar nu stiu daca se potrivesc mufele si diametrul/rama de plastic.
Difuzoarele se vand pe la 50 de lei bucata in dezmembrari, si cum spuneam, ai calitate mai buna decat la un pachet aftermarket de 300 de lei. Pe grupul Vectra C sunt care vand toate cele 4 difuzoare la 100-150 de lei.
Exista si tweetere si ar fi importante, insa nu stiu daca le poti muta din ornamentele de Vectra C in cele de Astra G. Fara ele nu prea se aude cum trebuie, lipseste din voce si armonic.