Ca sa fii complet in legalitate se poate ca toti mostenitorii sa-ti faca tie donatia masinii, se face prin contract de donatie la un notar public, in cazul expus de preferinta la notarul public care a emis certificatul de mostenitor.
Dupa aceasta esti pe deplin proprietar si poti face toate demersurile (inregistrarea la organul fiscal, ITP si RCA) pentru a inmatricula masina pe numele tau.
Pai in primul rand nu ii poti face ITP daca e expirat. Asa ca rezolvati actele mai intai
Stiam că itp-ul se face pe numele persoanei care se duce cu mașina.De exemplu,anul trecut, când bunicul deja decedase, am fost eu cu mașina, și am făcut-o pe numele meu, nu pe al bunicului...
Ai dreptate. Greseala mea, aparent RAR nu mai cere sa fie prezent proprietarul
Da,și la mine acum rămâne problema cu asigurarea, daca o pot face sau nu. Daca certificatul de înmatriculare o mai fi valabil, având în vedere că bunicul a decedat, sa nu apară mașina că radiata sau ceva.Se plătesc taxe pentru ea la primărie, deci presupun că nu.Chestia e că ele nu vor să facă prea curând partajul, dar totuși as vrea sa folosesc mașina.Imi e sa nu mă oprească poliția și să îmi spună că, conduc o mașină care e radiata sau ceva...
Poți să mergi în locul bunicului să faci ITP-ul, dar mașina trebuie dusă la service pe platformă.
Poți face și RCA.
Dar e de preferat să faci ceea ce te sfătuiește @ioandelasal.