| GandacelScumpicel a întrebat:

Buna.Am și eu o întrebare puțin mai complicată. Bunicul meu a murit anul trecut în primăvara, și avea 4 fete,printre care,evident, și mama mea.Acum două săptămâni i-a expirat ITP-ul.Anul asta,s-au înțeles toate sa îmi dea mie mașina pe care a avut-o.Ele au făcut doar actul de moștenitor,nu și cel de partaj,mașina aparărand că aparținand la toate 4, la primarie.Din cate știu,pe certificatul mașinii încă apare numele bunicului.Pot sa ii fac asigurare,ca sa pot sa o folosesc? Și daca prin ghinion mă oprește poliția, pot avea cumva probleme că mașina e teoretic încă pe numele defunctului in certificatul mașinii? Sau ea nici nu o mai apărea că înmatriculată? Mulțumesc!

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Ca sa fii complet in legalitate se poate ca toti mostenitorii sa-ti faca tie donatia masinii, se face prin contract de donatie la un notar public, in cazul expus de preferinta la notarul public care a emis certificatul de mostenitor.
Dupa aceasta esti pe deplin proprietar si poti face toate demersurile (inregistrarea la organul fiscal, ITP si RCA) pentru a inmatricula masina pe numele tau.

5 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai in primul rand nu ii poti face ITP daca e expirat. Asa ca rezolvati actele mai intai

| GandacelScumpicel explică (pentru suntserios):

Stiam că itp-ul se face pe numele persoanei care se duce cu mașina.De exemplu,anul trecut, când bunicul deja decedase, am fost eu cu mașina, și am făcut-o pe numele meu, nu pe al bunicului...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru GandacelScumpicel):

Ai dreptate. Greseala mea, aparent RAR nu mai cere sa fie prezent proprietarul

| GandacelScumpicel explică (pentru suntserios):

Da,și la mine acum rămâne problema cu asigurarea, daca o pot face sau nu. Daca certificatul de înmatriculare o mai fi valabil, având în vedere că bunicul a decedat, sa nu apară mașina că radiata sau ceva.Se plătesc taxe pentru ea la primărie, deci presupun că nu.Chestia e că ele nu vor să facă prea curând partajul, dar totuși as vrea sa folosesc mașina.Imi e sa nu mă oprească poliția și să îmi spună că, conduc o mașină care e radiata sau ceva...

| mihai69 a răspuns:

Poți să mergi în locul bunicului să faci ITP-ul, dar mașina trebuie dusă la service pe platformă.
Poți face și RCA.
Dar e de preferat să faci ceea ce te sfătuiește @ioandelasal.