| xDanyxDany a întrebat:

care este cel mai bun ulei de motor in 4 timpi benzina pentru atv? va rog sa-mi ziceti marca uleiului care este bun si formula aceea ex 10w-30. si dau funda celui care imi explica care e faza cu 10w-30

3 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

10W-30 e viscozitatea uleiului. Cu cat e mai mare cu atat e mai viscoz. La atv nu ma prea pricep dar uleiul cel mai bun e cel sintetic. De la shell sau daca nu gasesti ulei shell cumpara mobil 1. Poti intreba un mecanic daca esti in trecere pe la un atelier, ce tip de viscozitate are nevoie atv tau de 4 timpi pe benzina si asa vei stii cu siguranta. 5W-20 ar putea fi o varianta cu o viscozitate mai slaba deoarece nu e un motor asa mare fata de o masina.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Depinde de ATV. Conteaza specificatiile date de producator, nu te lua dupa "Soferul" asta, ca se vede ca n-a turnat in viata lui un ulei in motor. Uleiul sintetic e 10w40, cel 15w40 e multigrad si tot asa. Nu stiu ce sa-ti recomand, conteaza in principal vascozitatea, adica cifrele astea 10W40, 15W40... Asta daca o afli, poti sa pui cam ce ulei vrei, in functie de marca vine si calitatea. Cel mai bun folosit pe la masini ar fi Castrol, dar de exemplu la Opel daca ii pui Castrol il cam consuma, e mai bun GM (General Motors). La Dacie (motor mai grosolan, poate asemanator cu cel de ATV) cel mai bun ulei e cel Aral, intre 10W40 si 20W40. In functie de anotimp pui si uleiul mai slab sau mai vascos. Cel cu cifra de la inceput mai mica e mai subtire la rece. Daca nu gasesti nimic pe net, spune-mi modelul ATV-ului si poate te ajut eu. De asemenea, daca mergi intr-un magazin de piese auto si le spui exact de ATV ai, s-ar putea sa-ti gaseasca pe calculator uleiurile compatibile.

| xDanyxDany explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Problema este ca atv-ul este no name, este chinezesc, dar multumesc oricum de sfat, am inteles acum, eu am nevoie de un ulei 20w40 pentru ca nu circul cu el iarna...