| fataaia001 a întrebat:

Buna TPU! Marțea viitoare am traseul, si momentan mai am 3 ședințe.In ultimele 2 zile am facut 2 ședințe dupa o pauza de 2 luni.Problema mea este ca mi am pierdut reflexele si gresesc de multe ori, ma blochez in trafic, etc.Aceasta fiind greseli din pura neatentie si anxietate.Instructorul meu nu e foarte tolerant si de fiecare data cand gresesc (de ex nu fac virajul corect sau nu observ un indicator) se enerveaza si imi spune lucruri, din punctul meu de vedere, nepotrivite: "avem marti traseul dar nu stim sa plecam de pe loc"; "ce faci ma fata, esti la ultimele sedinte si iti moare motorul" si tot felul de chestii asemănătoare spuse pe un ton ridicat.Astazi abia am putut sa nu izbucnesc in lacrimi, sunt o fire mai sensibila si nu-mi place cand cineva se răstește la mine.Atitudinea lui m-a demoralizat complet, de aceea cred ca asta este motivul pentru care nu sunt atenta in timpul orelor de condus.Acum cred ca nu am sanse sa iau traseul.A mai fost cineva in situatia mea? Daca da, cum ati reusit sa va stapaniti emotiile la orele de condus si sa luati examenul? Multumesc mult❤️

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

""avem marti traseul dar nu stim sa plecam de pe loc"; "ce faci ma fata, esti la ultimele sedinte si iti moare motorul"...cum ati reusit sa va stapaniti emotiile "

1 omul zice bine
2 chestia cu "anxietatea" e vrajă, iți lipseșe grav, practica/exersarea
3 scapi de emoții când o să stăpânești mașina/volanul deci mai fă vreo 10-20 ore de șofat

| MercyAngel a răspuns:

Schimbă-ți instructorul sau mergi la altă școală de șoferi. Mai ai nevoie de multe ore de condus pentru a căpăta reflexe și pentru a stăpâni manevrele mașinii. Dar instructorul acesta nu te ajută deloc. Ție îți trebuie un instructor foarte răbdător și care să se poarte frumos cu tine. Cel pe care l-ai descris este un bădăran.
Nu te stresa dacă nu iei din prima. Și eu am picat traseul primele dăți tot din cauză că eram foarte emotivă.
Găsește-ți un instructor înțelegător și binevoitor.
Baftă!

| johnnny123 a răspuns:

Uite o întrebare mai bună pe care ar trebui să ți-o pui tu singură: Dacă nu ești în stare să conduci corect nici atunci când ai instructorul lângă tine, cum te vei descurca pe cont propriu în lumea reală, când ești singură în mașină în mijlocul unei intersecții aglomerate, claxonată din toate părțile?

Este evident că mai ai nevoie de mult mai mult de 3 ore de condus.