| vladioan11 a întrebat:

Bună ziua, am o problemă cu mașina, anume, aceasta în trecut a fost taxiu, și are un colant aplicat pe plafon si stâlpi (Se oprește la nivel cu partea inferioară a geamurilor). În talon este trecută gri+galben, deși proporția culorilor nu este egală. Am găsit legislație conform căruia autovehiculele în regim de taximetrie li se pot înscrie în talon că sunt în 2 culori dacă au doar pe stâlp și plafon. Ce pot face? Dacă o duc așa cum este la R.A.R. îmi schimbă culoarea? Trebuie decolantată? Mașina nu este tocmai nouă, nu aș dori să fiu nevoit să o duc la R.A.R.

1 răspuns:
| AsgaardSephiroth a răspuns:

Salut Vlad. Am sa iti raspund (nu de alta dar intrebarea ta ne apare in prim plan si nimeni nu raspunde si...este frustrant atat pentru tine cat si pentru noi). Nu exista in legsilatie " vehiculele aflate in regim de taximetrie " sa iba doua culori. Personal am avut masina privata, si am avut trecute trei culor (pentru ca era cameleon vopseaua). Deci nu se reduce doar la vehiculele aflate in regim taxi. RAR nu iti schimba culoarea ca asa cred ei, nu sunt tampiti (desi unii sunt). Decolanteaza vehiculul si mergi la RAR pentru o re-evaluare. Costa putin. COstul schimbarii complete a culorii unui vehicul in talon este in jur a 300 euro, deci nu este un capat de lume. Fa poze inainte de decolantare, cu vehiculul in dubla culoare, apoi prezinta-te frumos la RAR cu masina pentru a reface talonul. Colantarea nu inseamna schimbarea culorii, nici adaugarea de bi-color unei masini, prin simplul fapt ca vehiculul isi pastreaza culoarea originala stipulata in CIV, insa alterata prin colantare. Mult succes si numai bine. Da domnule si o funda daca nu iti e greu. Merci frumos. Raspund daca mai ai nelamuriri.