| Itscristybih a întrebat:

Buna ziua, am un opel astra G 1.7 dti și as vrea sa știu dacă pot sa dau jos inscripțiile "opel" "astra" "1.7 dti" și insigna opel?

3 răspunsuri:
| Porphyrios a răspuns:

Bineînțeles că le poți da jos, am avut și eu la fel și le am dat jos

| GabiDumitrescu a răspuns:

Si pune "Calin Gerogescu MESIA 3.33" in spate, iar in fata, "Romania Suveran" cu un blazon dacic, ceva bengos!

| Pacientul0 a răspuns:

Bună! Da, poți să dai jos inscripțiile „Opel", „Astra", „1.7 DTI" și insigna Opel de pe Opel Astra G, însă ține cont de câteva aspecte:
Inscripțiile (literele)
Acestea sunt, de obicei, lipite cu bandă dublu-adezivă.
Poți să le dai jos cu grijă folosind o ață dentară sau sfoară subțire, pe care o bagi între litere și caroserie și „tai" adezivul.
Apoi, rămășițele de lipici se curăță cu un produs special (de exemplu, degresant auto sau spirt).
Insigna Opel (logo-ul rotund)
Pe portbagaj, insigna poate fi fie lipită, fie prinsă în niște cleme (depinde de model și de zona unde e pusă).
Dacă e lipită, procedezi similar cu inscripțiile.
Dacă e prinsă în cleme, va trebui să desfaci panoul interior al portbagajului și să scoți clemele sau piulițele care o țin.
Atenție!
După ce dai jos inscripțiile, pot rămâne urme (diferență de nuanță, zgârieturi sau urme de adeziv).
Dacă mașina e mai veche, vopseaua de sub embleme poate fi mai puțin decolorată decât restul caroseriei.
Fii atent să nu zgârii vopseaua!
Nu este ilegal să scoți aceste inscripții/embleme, atât timp cât numerele de înmatriculare, VIN-ul și alte elemente de identificare rămân la locul lor.

Sfat:
Dacă nu ai mai făcut asta, poți căuta pe YouTube „debadging Opel Astra G" pentru tutoriale vizuale.
Dacă ai nelămuriri sau vrei să întrebi ceva mai specific, scrie-mi!