| Marius19980 a întrebat:

Buna ziua, azi am fost accidentat de domn cu asigurare la Axeria. Eu sunt cel pagubit, fiind parcat, domnul e cel vinovat. Am citit numai recenzii proaste despre cei de la Axeria, eu nu imi permit sa repar masina pe banii mei mai ales ca sunt complet nevinonat, a avut cineva de a face cu daune la Axeria? Si inca ceva! Pot alege eu service-ul unde se va face reparatia? Multumesc!

6 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Pai atunci trebuia sa te impaci cu el la un pret cat ar costa repararea masinii si iesiti mai bine amandoi... inca nu e tarziu iti faci un calcul sau suni la un service auto le zici si-i intrebi aproximativ cat ar costa reparatia apoi il suni pe cel care te-a accidentat si vezi daca te poti impaca cu el!

| MihaitzaItza a răspuns (pentru lpavel):

Nu mai fa recomandari din astea, vinovatul nu are niciodata cum sa iasa mai bine... eu am avut un accident cu o bara fisurata si cand au facut constatarfea la service au vazut ca era si lampile sparte si senzorii rupti si uite asa a ajuns la 3000 euro reparatia. Pai stateam eu dupa ala sa ii cer banii? Si in ce realitate iese vreunul din noi mai bine?

Plus ca e ilegal, accidentul trebuie declarat altfel nu poate repara masina. Prost ar fi ala vinovat sa accepte asa ceva

| siriusblack98 a răspuns:

Broker de asigurari aici. Nu am avut probleme niciodata cu Axeria pe partea de despagubiri si nici clientii mei. Te duci la un service auto sa iti faca dosarul de dauna si mai departe pur si simplu nu te intereseaza pe tine. Acum in functie de gravitatea loviturii, asiguratorul iti poate propune sa iti vireze banii direct in cont daca nu e mai mult de o zgarietura.

Singurele intarzieri pe care le face Axeria de regula sunt la restituirea banilor in cazul rezilierilor de polite. Asta la modul ca poate sa dureze mai mult de o luna pana iti intra banii in cont. Dar mna, cand alegi cea mai ieftina varianta, te astepti la cele mai ieftine servicii...asta nu inteleg oamenii. Pentru ca oamenii vin mereu cu replica "vreau sa-mi dai cea mai ieftina asigurare, ai inteles?!" si apoi vin si plang ca nu si-au primit banii inapoi pe polite nici dupa N luni de zile cand se hotarasc sa isi vanda cazanele si sa rezilieze RCA-urile.

Grija mare la Grawe in schimb, pe astia i-am mirosit din decembrie anul trecut ca vor falimenta in curand si acum se aude din interior ca si-au propus sa declare insolventa dar nu se stie exact cand, ei neaga acest lucru catre publicul larg, noi avem banuiala ca vor sa faca surpriza prin ianuarie 2026. Pe astia in mod personal i-am urmarit tot anul avand acces la anumite date si statistici ca au luat in asigurare absolut toate tipurile de autovehicule, inclusiv clase de mare risc si le-au luat sub polite extrem de ieftine fata de concurenta. Asta de regula este un semnal foarte rau in cazul unui asigurator.

| darrio2007 a răspuns:

Din păcate, nu prea ai de ales dacă el este asigurat la Axeria.
Mai bine iti faci reparatia pe banii tai.

| mihai69 a răspuns:

Dacă ai astfel de dubii, pe viitor fă-ți RCA cu decontare directă. E puțin mai scump, dar n-ai treabă decât cu asigurătorul tău.

| Marius19980 explică (pentru siriusblack98):

Salut, iti multumesc foarte mult pentru raspuns. Mai am o singura intrebare, cand merg la constatare, imi zic ei unde sa merg la service sau pot alege eu unde sa merg? Si inca o chestie, am vazut abia acum ca pe foaia aia de amiabila pers. vinovata a scris o data gresit si a taiat, are ceva? a taiat cu o linie dreapta