| Cox27272 a întrebat:

Cat este asigurarea RCA pentru un kawasaki er5, nu am experienta deloc

6 răspunsuri:
| lpavel a răspuns:

Depinde de zona... daca locuiesti intr-un oras cu trafic mare atunci exista si sanse mari de accidente asa ca intr-un astfel de oras va costa mai mult! daca esti incepator sau daca nu ai mai avut niciodata motocicleta iar va costa mai mult! Preturile varianza din cauza acestor aspecte si sigur mai sunt si altele de care nu stiu eu dar cred ca undeva cu trafic maxim cum ar fi Bucurestiul si pentru un incepator ar fi cam 500 lei pe an, binenteles daca motocicleta nu depaseste 500cc!

| siriusblack98 a răspuns:

Broker de asigurari aici. Fara talon si buletin, nu iti poate spune nimeni. Trebuie sa ti se faca cotatie, lucru pe care il poti face si tu online cu acele documente.

| Cox27272 explică (pentru lpavel):

Zona clujului, nu am condus niciodata, sigur este doar atat? ma asteptam sa fie 1500 de lei

| Cox27272 explică (pentru siriusblack98):

Nu am cumparat inca motocicleta, deci nu am talon, iar permisul abia l-am luat, nu poate face nimeini o apoximare de la alti posesori de 500cc fara experienta?

| siriusblack98 a răspuns (pentru Cox27272):

NU, pentru ca NU asa functioneaza. E fix acelasi lucru si la masini. Mereu am discutia asta cu clientii si oamenii in general. Am avut N cazuri concrete de posesori de exact acelasi tip de autovehicul, aceeasi motorizare, acelasi an dar cu preturi diferite la acelasi asigurator.

Sunt foarte multe criterii pe care asiguratorii le iau in calcul in momentul in care introduci datele de pe buletin/talon. Cateva esentiale sunt:
- varsta
- clasa de bonusare
- capacitatea motorului
- tipul de autovehicul
- anul cand a luat permisul
- judetul de resedinta
- anul de fabricatie
- numarul de locuri
- marca (influenteaza mult pretul final)
- este sau nu este in vederea inmatricularii

De asta iti zic ca nu iti pot face nici macar aproximatie deoarece pretul poate sa fie cateva sute de lei ori sa sara de 1000 de lei. De ce sa sara de 1000 de lei poate se intreaba unii? Pentru ca fiind luate in calcul zeci de criterii diferite de risc, multi asiguratori refuza sa ia in asigurare acel tip de autovehicul (din cauza riscului crescut de accident) si ramai cu variantele mai scumpe. Asa functioneaza sistemul din pacate.

| lpavel a răspuns (pentru Cox27272):

Nu, asigurarea atat este, +- inca putin Nu stiu exact, info le am de pe net dar cred ca sunt valabile, e imposibil sa ajunga la 1500 asta e sigur!

Întrebări similare