1.3 CDTI e motor mic pentru Astra H. In rest, 1.7 este foarte economic, iar 1.9 e un fel de demon pe 4 roti.
1.3 CDTI foarte economic, mai are si ceva 'inima' in el, dar normal, trage putin pentru caroseria Astrei.
1.7 CDTI e cel mai echilibrat pentru Astra, trage bine, consuma putin. E cel mai popular motor, si din cauza asta stiu cazuri de turbine 'duse', injectoare moarte si altele, dar nu e un motor slab.
1.9 CDTI de 150cp e o 'racheta', la inceput o sa te cam lase fara aer. Motorul e 16V, s-a folosit si pe Alfa Romeo, unde are soft de 180cp. Consumul depinde de exploatare, dar peste 6.5% nu sare, daca mergi incet. Cand incepi sa il calci, normal, iti scade autonomia de la 3000km la 2000, in 3km ![]()
Cand eram pusti, impreuna cu alt prieten am avut ocazia sa fugarim una, pe pista de aerodrom de 700-800m, a prins 170 sau 180km/h, nu mai retin exact, si a ramas si loc de oprire.
Apropo de oprire, ABS-ul, ESP-ul (si ce programe mai sunt la Astra H), functioneaza impecabil, nu te lasa sa gresesti, iar caroseria e foarte sportiva.
Prietenul meu are una din 2006 (sau 2004, nu mai stiu), 150cp, 6 trepte, suspensie sport de fabrica, care la apasarea butonului sport intareste telescoapele. Nu e deloc confortabila, dar pe asfalt neted face 'legea'.
Acum depinde si ce cauti, 1.6 benzina e bun si el, cu 1.8 deja ai o masina sportiva.
Daca vrei confort, mai bine te orientezi spre Vectra.
BEBE4QUAR întreabă: