anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca cei care au suv-uri sufera de inferioritate? P. S. nu am suvbig grin

19 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

Aiurea. Si eu mi-as dori unul si cred ca majoritatea celor care cred asta isi doresc.

regis
| regis a răspuns:

Imi cer scuze ca nu am fost suficient de clar. Reformulez:
1. Raspunsul meu la intrebarea ta daca credem ca... este "aiurea". Adica nu cred ca cei care au SUV-uri sufera de inferioritate si nu vad nici o legatura intre cele doua chestiuni.
2. A doua propozitie este doar o completare pe langa subiect, pe care pentru clarificare o reformulez: majoritatea celor care cred ca posesorii de SUV-uri sufera de inferioritate isi doresc la randul lor un SUV.
Nu am afirmat ca tu iti doresti si nu am simtit nevoia de a motiva in vreun fel aceasta afirmatie, pentru ca este doar o convingere de-a mea. Pot sa iti enumar eventual motivele pentru care eu mi-as dori un SUV:
- nu imi plac masinile mici si chiar daca nu am un SUV, am o masina mare
- am condus un an de zile o masina din clasa mica si crede-ma ca singurul avantaj pe care l-am gasit la ea era consumul redus. Ma strecor mult mai usor prin trafic cu ajutorul motorului masinii pe care o am acum, ocup tot un loc de parcare si cu asta si in ciuda dimensiunilor pot intoarce pe spatii mai mici
- cu un SUV nu imi fac probleme unde imi pun bagajele cand plec in concediu, nici de confortul meu si al pasagerilor
- cand merg la tara sau la padure, pot intra pana unde vreau cu masina, fara sa imi fac probleme de starea drumului. Pe un astfel de drum, anul trecut un prieten care venea in spatele meu si-a spart baia de ulei.
- in conditii de aderenta redusa tractiunea 4x4 iti ofera un avantaj major
- imi place sentimentul de siguranta pe care ti-l da o pozitie inalta la volan.
- nu in ultimul rand este o chestie de gust. Daca tu ai prefera o masina sport sau o limuzina eleganta, desi acelasi serviciu iti face in final si un Matiz, altora le plac pur si simplu SUV-urile si chiar nu vad unde ar fi problema.

regis
| regis a răspuns:

Poate si pentru acestia nu complexele de inferioritate sunt cauza. Uite, o prietena de-a mea si-a dorit toata viata un Mini. A reusit sa si-l ia acum cativa ani si a dat o gramada de bani pe el, desi nu a avut nici bani de avans. Eu nu as fi dat nici 10% din acea suma, insa daca asta a fost visul ei... Altii isi cumpara masini si din snobism, chiar daca pretul masinii depaseste valoarea locuintei lor. Cu toate acestea nu cred ca putem generaliza, considerandu-i pe toti proprietarii de SUV-uri drept niste complexati.

regis
| regis a răspuns:

Eu vorbeam de "sentimentul de siguranta"... Ultimele trei locuri de munca au avut legatura cu siguranta auto si vrand-nevrand am invatat cate ceva. Plus ca am retinut si zicala "in frane si in femei sa nu te increzi niciodata".
Normal ca un S Klasse este o masina foarte sigura, insa un SUV iti da impresia asta chiar si atunci cand nu e.

| andi a răspuns:

Intelege-i si pe ei...sau poate vor sa schimbe mai rar bucsaraia la masina...cu drumurile noastre cu tot... sad

| NimeniCuActe a răspuns:

Da... cam asa as zice si eu. Sau faptul ca la semafor ei vor sa fie mai sus decat restul'. Chiar nu ii inteleg pe toti cei cu SUV... macar de-ar avea drumuri montane sau ceva, dar cand toata ziua te plimbi cu X5, Q7 sau Touareg prin oras, esti prosthappy.

| NimeniCuActe a răspuns:

Oricum... decat un SUV, tot mai bine un Volvo... daca tot va mananca fesele de atata siguranta. Pun pariu ca nici nu v-ati uitat pe link si votati ca taranii... TPU tinde spre ceva... ce nu-mi placehappy

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Consider sa suv-urile sunt o necesitate pentru familiile mai numeroase si nu un lux.

eileen
| eileen a răspuns:

Nu cred asta, eu una mi-as dori un suv pentru siguranta in primul rand, apoi pentru comoditate, pentru drumurile proaste, le atenueaza ceva mai bine ca o masina clasa mica.

| Zoombe3 a răspuns:

Nu neaparat, eu imi doresc un suv fiindca merg foarte mult prin tara si pe drumurile din Romania nu cred ca se poate circula cu alta masina fara sa o strici.

| hugin a răspuns:

Poate unii dintre ei da. Dar mai exista categoria care prefera o masina SIGURA.
Eu daca as da bani pe o masina nu cred ca as cumpara o conserva care sa fie doar de oras.

| Lory_2572 a răspuns:

Nu, chiar nu cred asta!

| sese a răspuns:

Nu cred; mai degraba vor sa epateze dar si pentru siguranta sporita in traficul romanesc.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sunt oameni si oameni, dar probabil multi dintre ei vor sa epateze, sa vada lumea cati bani au iei si ce bine o duc. happy
Si poate mai e si alt motiv, zic eu, din cauza perioadei comunismului, unde aveam bani dar nu aveam ce sa facem cu ei, nu aveam voie sa avem mai mult de o proprietate (o casa, un teren sau in cel mai bun caz o masina). De aici si sindromul furam ce prindem, ca si atunci, parerea mea. happy
Eu mi-as lua un SUV daca as avea bani si inca o masina (pentru oras) dar l-as folosi pentru calatoriile in afara tarii sau orasului (depinde de destinatie).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

In primul rand nu te-am prea inteles "regis"...aiurea...majoritatea celor care cred ce? happy
De ce sa imi doresc? Pentru ce motiv? Nu ai dat nici un motiv logic happy
Si sunt multi care nu au SUV dar au masini foarte bune si bani multi si nu au nevoie de o asemenea masina ...deci...
Astept reply. happy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ok regis mersi pentru completari...acum te-am inteles perfectwinking
Dar trebuie sa recunosti ca sunt si multi care isi cumpara acest tip de masini doar din motivele pe care le-am enumerat eu. Sunt unii care nu au iesit din raza orasului in care locuiesc sau care stau cu chirie dar au dat 50.000 euro pe un SUV. Despre tipul asta de oameni vorbeam. happy
Nu contest avantajele unei astfel de masini, pe care de altfel le-ai exemplificat foarte bine, dar cum am spus sunt oameni si oameni.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

@regis...pana la urma urmei daca e Doamne fereste un accident frontal poti sa ai suvul suv-urilor ca tot murim.eu am un mercedes clasa A160 si sunt ffff multumit de el. P. S. in oras nu cred ca merita un suv... m-am luat cu aceasta intrebare ca am fost ieri la cumparaturi...si un idiot care avea un suv parcat masina pe 2 locuri, si stii ce mi-a zis? eu am suv nu pot parca pe un singur loc...si in roma unde sunt cred ca mai miult de 6 milioane de masini...iti inchipui cam cum e...(daca esti sofer).

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Eu pentru. siguranta si drumurile gaurite mi-as lua unul, la masinile mici esti prea mic si treci pe sub rotile celor mari in kz de neatentie, cele mari sunt prea mari si poti trece peste cele mici din neatentie insa SUV-urile-s perfecte fiindca-s medii, mu klci dar nici nu esti calkt