Cutia nu se desface nici o-data. Daca o desfaci trebuie sa fi un mecanic mult prea bun sau un inginer cu solide cunostinte mecanica sa o poti monta perfect cu roti, lant, furci, sincroane si totul ok cum a fost intiail!
Nu ai de ce să desfaci cutia, verifici doar nivelul de ulei și eventual completezi la nevoie.
În rest, verificările de rigoare ca înainte de orice drum.
La cutie verifici nivelul de ulei, verifici jocurile si cablul de ambreiaj si in rest iti vezi de treaba. Nu ai de ce sa desfaci cutia daca nu ai nici o problema, daca nu banuiesti vreo problema sau daca nu ai avut in trecut vreo problema. Mai multe detalii pe motociclism.ro! Asfalt uscat!
Nu ai voie sa desfaci cutia fiindca daca o desfaci si nu o pui bine si se poate intrerupe la viteze
Nu desfaci cutia de viteze singur de prima data, soliciti ajutorul cuiva care a mai facut operatia, inveti si de abia atunci te apuci singur. Eu am destui km pe 2 roti si am si multi prieteni pasionati de moto si nu am auzit pe nici unul sa desfaca cutia daca nu are probleme. Scimbat uleiul si filtru la timp si atat. Daca nu face probleme desfaci cutia sa vezi ce? ca toate sunt bune? Rulmentii sau pinioanele cand capata uzura, ai simptome la schimbarea vitezelor. Daca tot te hotarasti sa desfaci cutia (pentru un drum f lung) atunci e bine sa schimbi si rulmentii chiar daca la prima vedere sunt OK. Daca e pentru un drum F lung si nu ai mai sesfacut-o niciodata du-te la service cu ea.
Daca voi nu va pricepeti asta nu inseamna ca si altii sunt la fel.
http://cristi57.blogspot.ro/2010/12/cutia-de-viteze.html
Auras102737 întreabă: