| Pitagora a întrebat:

Cum pot sa aduc un autobuz din usa in Romània?

8 răspunsuri:
| FurtunaDiesel a răspuns:

Nu se merita. Am adus 3 masini dintre care una de mare tonaj si chair nu se renteaza. Ca si costuri sunt:
- Pretul autobuzuluil;
- Transport pana la port;
- Golirea autobuzului de lichide (Ulei, combustibil, lichid de frana etc.) care se accepta numai facut de firme specializate si costa aproximativ 100 de dolari;
- Ambalarea autobuzului in container intre 500 si 700 de dolari la cele de mare tonaj;
- Transport pana in Roterdam costa aproximativ 3500-4000 de dolari la autobuze in functie de compania de transport, pana in Bremerhaven mai pui cam 200 de dolari;
- Taxe vamale 10% din pretul de transport;
- Omologare temporara pentru 30 de zile in Olanda sau Germania 350-500 de euro in functie de model pentru a-l putea transporta pe rotile lui in Romania, daca nu vrei sa faci asta si sa il inscri si omologhezi direct aici or tot pe vapor pana in Constanta si costa cam 800-1000 euro, nu se mai discuta in dolari, la care se mai adauga 50 de euro taxa de transfer cargo dupa un vas pe altul, sau daca nu exista companie in acea perioada cu aceasta ruta mai platesti 15 sau 25 de euro pe zi sa il tina in port in functie de dimensiuni;
- Daca nu vrei sa il aduci pe rotile lui sau cu vapor in Romania exista posibilitatea de transport feroviar, ce depaseste 10 metri nu este admis transport rutier pe traseu vei avea probleme in unele tari;

P.S.
Am inteles ca se pot aduce si in Amsterdam sau Hamburg din USA dar cu plecare numai din New York nu din orice port, si nici nu stiu preturile!

In concuzie nu se merita!

| Pitagora explică (pentru FurtunaDiesel):

Pacat

| FurtunaDiesel a răspuns (pentru Pitagora):

Daca e ceva de 45.000-50.000 pe care in Romania il gasesti cu 10.000 mai scump pana la urma iesi in avantaj dar... daca e diferenta de 3000 de euro in pret... clar nu renteaza!

| mgtow a răspuns:

Cu vaporul, si rezolvi niste acte din EE.UU ca sa poti merge international pana in Romania apoi in tara te descurci cu toate dandanalele.

| relian a răspuns:

De aici din USA daca ai acte mergi cu el la NY acolo il pui pe vapor si ti-l trimite pina in Olanda.Din Olanda mergi tu si il ridici si mergi cu el pe roti pina in Romania.Cam asta este traseul.Un prieten a dus in Romania de aici dar nu autobuze.Deci eu ce am spus este pentru cars, iar el a platit cam 1000$ pentru o masina Lincoln.In Olanda na platit nimic nu ia trebuit nimic nici un act pentru ca deja ai acte de aici din USA cind cumperi.In Romania cind o sa inscrii acolo vei plati ce se plateste.Mai cunosc inca un roman care cumpara cite 4-5 Porsche pentru diversi oamenii din Romania dar erau noi.Pot sa il intreb exact ce si cum si cit a platit. Apoi vezi daca vrei sa cumperi masini din SUA cauta in sud, pentru ca preturile sint mult mai mici in sud decit in rest.Cauta in Texas Arizona in statele astea pentru ca masinile din statele astea nu sint nici ruginite.Eu de cind sint in Texas nu am nici o masina rugina, pentru ca pe aici nu este iarna nu se da cu sare si alte chestii.Cineva a cumparat un sprinter dodge din ala facut cu mercedesul de la NY si era varza era tot ruginit de nu-ti venea sa crezi. Sper sa te ajute cu ceva ce am spus.De autobuze nu am auzit pe nimeni sa te pot ajuta.Bafta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu se merita!

Răspuns utilizator avertizat
| Pitagora explică:

Mersi