Toate se produc din cauza neatentiei soferilor. Eu am vazut la o trecere cum s-a uitat in stanga. Trenul era la vreo 500 de metri si s-a apucat sa treaca si era cu camionul tipul. Aici cred ca deja este inconstienta. Majoritatea isi zic lasa ca am masina rapida si trec repede.
Din neatentie sau din ghidarea incorecta a controlorului de trafic. Iar cele in care sunt implicate masini din cauza soferilor care se cred mai rapizi ca trenul.
Prostia omeneasca sta la baza accidentelor feroviare.Atata timp cat ai un carnet de conducere care este dobandit in urma unor examene, deci ai invatat legislatia in domeniu, e clar, nu! ca in momentul cand te apropii de o tredere de cale ferat trebuie sa-ti ei toate masurile pentru a evita impactul cu trenul.
Daca ne luam dupa rapoartele oficiale cel mai adesea accidentele feroviare se produc din cauza acarilor. De unde si proverbialul Ion Paun, de care nu ar fi auzit nimeni daca nu era scos vinovat pentru un mare accident feroviar.
Asta vroiam sa zic si eu, dar mi-a luat-o @1968 inainte : ERORI UMANE.
Cum pui tu 2 trenuri pe aceeasi sina?
In primul rand tu ar trebui sa definesti sintagma "accidente feroviale " tinand cont de faptul ca "ferovial" este un cuvant care nu exista in DEX...
Accidentele feroviare se produc, de cele mai multe ori, din neatentia soferilor. Am vazut multi soferi care treceau printre bariere, grabiti fiind, uitand poate ca doar cateva secunde ii desparte de moarte. Intr-un accident feroviar sunt slabe sansele de supravietuire a celor din autoturism. Acum, cauze sunt mai multe. Sunt anumite treceri la nivel cu calea ferata unde pur si simplu nu vezi nimic. Nu ai cum sa vezi daca vine sau nu vine trenul si nu sunt nici bariere. Apoi, sunt treceri unde nu poti vedea nimic din cauza pomilor sau a buruienilor crescute. Imi zicea o matusa ca pe vremea lui Ceausescu nu exista asa ceva. Erau pusi sa scoata iarba si de pe langa sine, copii fiind, si erau platiti pentru asta. Nu ii mai pasa nimanui acum.
In drumul meu spre serviciu am de trecut o astfel de cale ferata.plina de vegetatie care parca se straduieste sa atinga cerul si nici nu se vede nimic in partea dreapta pentru ca e o curba... Opresc, inchid muzica si stau cam un minut sa ascult... Din fericire, mai face zgomot trenul ca altfel...
Accidente feroviare sunt si deraierile...sinele de cale ferata sunt vechi, trenurile sunt vechi.Ma intorceam in urma cu 4 ani din Arad, cu trenul. Pe drum trenul a lovit o turma de oi. Acum, unde stau oile alea si cine le pazeste?
In fine, se poate vorbi la nesfarsit despre accidente si vom tot gasi vinovati...Important e ca macar noi sa fim prudenti.
Nu vreau sa jignesc pe absolut nimeni dar majoritatea accidentelor se intampla di cauza neatentiei nepasarii a betiei si nu numai a soferilor chiar si ale victimelor deci un pic toti au o parte de vina
Aurel100009 întreabă: