| OctavianMetescu a întrebat:

Ma confrunt cu urmatoarea problema...Am 21 si ca orice pasionat de masini m-am hotarat sa imi achizitionez o noua masina cu banii stransi din jobul meu de vara pe perioada stundetiei, asa cum va puteti imagina suma totala nu a fost una deloc mare, astfel fiind constrans sa caut o masina intr-un buget limitat chiar mic, am reusit in urma multor cautari si analize sa gasesc un model de mazda nb 1.6 la un pret foarte bun 2800 euro, intr o stare impecabila si ireprosabila, am fost cu un prieten, care de aseamnea detine aceeasi experienta ca si mine in cumparat masini, toate bune si frumoase, vanzatorul a fost foarte de treaba m-a lasat sa testez masina, aceasta s-a comportat foarte bine, cand vine vorba de acte acesta imi mentioneaza ca masina este adusa din Germania si imi inmaneaza brieful mare si brieful mic de Germania spunandu mi ca nu este nevoie sa facem niciun contract de vanzare cumparare si ca este suficient sa il completez manual cu datele propietarului intre mine si acesta. fiind presat de un drum foarte lung pana la masina m-am simtit nevoit sa il cred si astfel i am inmanat cele 3 salarii ale mele domnului vanzator nepropietar in acte, intamplarea face ca dupa ce am ajuns acasa sa observ sa numele de propietar din civ si talon nu este identic, apeland la mai multe cunostinte care se ocupa cu inmatriculari am aflat ca este foarte probabil ca masina sa imi intre in litigiu in momentul in care ma duc sa o inmatriculez, lucru pe care eveident nu il doresc, de asemenea cat de mare este problema daca semnez eu in locul propietarului din Germania pe contract, este neaparat nevoie sa iau contact cu acesta?, Va multumesc din suflet, si rog sa raspundeti daca stiti in mod sigur care este procedeul sau daca v ati confruntat cu aceasta problema.

5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Ceea ce înseamnă ca ai fost victima unei escrocherii.

In plus, poti fi acuzat de tainuire.

| siriusblack98 a răspuns:

Ca sa scurtez povestea si explicatiile, ti-ai luat mare teapa clasica de la un samsar care te-a vazut ca nu cunosti si nu stii nimic. Daca semnezi in locul proprietarului din Germanica, risti puscarie in cazul in care ala o declara furata. Masina aia poate a fost vanduta la mai multi proprietari in felul asta, urata treaba. Mergi la politie si declara frauda asta, vezi ce te indruma cei de acolo ca efectiv tu nu ai ce sa faci cu masina aia.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Practic tu nu stii a cui este masina si semnezi niste documente fictive...

| StoicAnalysis a răspuns:

Cam mare problema...Macar ai invatat o lectie importanta. Faptul ca nu trebuie niciodata sa cumperi ceva cu acte in neregula.

Daca chiar te pricepeai la masini, stiai si tu ca o masina de genul care este atat de ieftina, nu are cum sa fie ceva bun la ea. Ceva probleme tot are. Fie mecanic vorbind sau fie legal.

| OctavianMetescu explică (pentru StoicAnalysis):

Lucrul care m-a indus in eroare su in continuare o face este ca vanzatorul pre de buna credinta, se ocupa doar cu modelul asta de masini si este o figura importanta in piata de mx 5 din tara si multa lume il recomanda pentru masini, el spune ca nu stia ca propietarii sunt diferiti, s-a oferit sa imi dea banii inapoi si in continuare pare de buna credinta, problema este ca mie imi place masina aceasta mi-as dori foarte mult sa reusesc sa o inmatriculez, de asemenea aceste spune ca a pierdut contactul neamtului avand atat de multe telefoane in atat de mult timp... este adevarat ca imi complic si eu lucrurile cu mana mea... ideea este daca a mai semnat cineva un contract in modul propus de vanzator, am inteles ca mai este practicat genul