Da. este foarte adevărat. consumă şi puţin (5% mixt. în cel mai bun caz). dacă consumă mult (peste 8), scoate fum albastru, sau miroase a ulei ars, fugi de ea. Vezi să nu bată motorul. când accelerezi să o ia din prima, fără lag (lag=timpul în care turbina îşi face treaba. adică accelerezi şi trebuie să o şi ia).
Din gaama VW da este cel mai fiabil, vechinul mereu are aceiasi masina si nu am ce comenta desi nu o intretine.
Este adevarat, e preferatul meu.
Are un prieten bun Golf 4 ALH variant, fuge mai bine decat cele pd desi are cea mai mica putere declarata din gama 1.9 TDI, are cuplul mult mai bun, si pleaca de sub tine.
Nici nu e foarte pretentios la motorina, iar injectia e mai mult mecanica, nu are multi senzori care sa te incurce, dar e suficient de moderna incat sa te descurci cu reparatiile cu ajutorul diagnozei, mai ales ca sunt motoare vechi, si mecanicii buni le stiu deja cu ochii inchisi.
Toate motoarele astea s-au trait traiul si si-au mancat malaiul. Au fost intr-adevar foarte bune, dar au fost (nu se mai produc iar toate cele ramase au sute de mii de km si te trezesti ca-ti sare bieleta si-ti crapa motoru).