| mariusT333 a întrebat:

Pentru cei care au vectra b 1.6 16v. Ce consum aveti la el, atat in oras cat si in afara si daca stiti cum sa fac sa schimb unde e temperatura sa imi arate consumul

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Consumul se va afisa la bordul masinii doar daca are in dotare computer de bord (MID), caz in care in capatul manetei de la stergatoare ai doua butoane. Daca masina are doar TID, iti va afisa numai ora, data sau informatiile primite de la unitatea audio si temperatura.
Acesta este un MID:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:0, s:0

Acesta este un TID:
http://www.google.ro/......tp?/imgres r:3, s:0

4 răspunsuri:
Stefan
| Stefan a răspuns:

Ope Vectra are un consum intre 9-10 litri in oras si 5, 6-6 litri in exterior, Puteam sa te ajut mai mult daca imi spuneai mai multe date tehnice despre masina repectiva.

| mariusT333 explică:

Regis as putea schimba sa fie MID?

regis
| regis a răspuns:

Da, se poate schimba. Pe forumul www.clubopel.com exista un tutorial pe aceasta tema, postat parca de Thanatos.
Multe masini au precablajul facut, tot ce trebuie schimbat fiind MID-ul si maneta de la stergatoare. Daca nu este facut precablajul, e putin mai complicat, ca trebuie trase cateva fire, insa tutorialul este destul de bine facut si nu cere foarta multa pricepere.
MID poti cumpara tot de pe site, te pot pune si eu in legatura cu cineva, insa MID-ul pe care il are respectivul este de pe un motor de 2. 2 benzina. S-ar putea sa afiseze eronat anumite date, insa se poate reprograma daca este cazul. Inainte trebuie insa sa verifici ce fel de mufe ai la masina, pentru ca sunt doua tipuri de MID - cu o singura mufa de 32 pini, respectiv cu doua mufe, una de 26 si una de 12 daca nu ma insel. Se poate adapta oricare, insa ideal este sa cumperi exact MID-ul care trebuie.
Te pot ajuta cu sfaturi, pentru inceput trebuie sa desfaci ceasurile din bord (daca bine imi amintesc sunt prinse in doua suruburi - unul deasupra volanului, la care ai acces dupa ce ai desfacut carcasa acestuia, unul ascuns de gura de ventilatie din mijloc. Carcasa volanului se tine in niste suruburi din partea inferioara si doua din spatele volanului (rotesti volanul 90 grade pentru a ajunge la ele), iar cele doua grile de aerisire se scot cu grija, cu o surubelnita lata, dupa care se desfac cele doua suruburi din spatele lor pentru a extrage carcasa.
O poza cu mufa TID-ului si firele care intra in ea, precum si cu eventualele mufe nefolosite pe care le mai gasesti in aceeasi zona ar fi foarte edificatoare.

| Sofer a răspuns:

Opel vectra are consum de 9-11% in oras si 6-7% im afara orasului.