Întrebare recomandată | JetBlueJet a întrebat:

Persoanele daltoniste pot șofa? laughing happy

Răspuns Câştigător
| dorin1990 a răspuns:

Citeste acest articol http://www.gandul.info/......ta-3801882

44 răspunsuri:
| VesCan_TiNy_1995 a răspuns:

Nu.

| darrio2007 a răspuns:

În schimb, cei care suferă de discromatopsie (n.r. - o anomalie a vederii care împiedică percepţia cromatică) nu mai este trecută în lista afecţiunilor oculare pentru care nu se poate obţine permis de conducere. Cu toate acestea, daltoniştii - după cum sunt cunoscuţi, în general, cei care au această afecţiune genetică - încă se confruntă cu reticenţa oftalmologilor, la obţinerea avizului medical. Specialiştii consideră că aceşti şoferi sunt un pericol pe şosele şi îşi dau avizul în funcţie de gravitatea bolii.

Sursa:http://m.ziuanews.ro/......mis-110580

| dragosbogdan001 a răspuns:

Tu ce zici, pot? Nu pot.

| ishallhelpyou a răspuns:

Cred ca da, stiu ca existau intr-un timp niste ochelari pentru persoanele care nu vad color, sa-i ajute sa distinga mai bine culorile :-\

| mgtow a răspuns:

Nu cred

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Din cate stiu nu

| Paramont a răspuns:

Unchiul meu e daltonist si are carnet de mai bine de 20 de ani. Nu stiu la ce naiba raspund cei dinaintea mea daca nu stiu ceva

| LoseHacker a răspuns:

Din punctul meu de vedere, nu. Mai ales la semafoare. cine stie, poate prin alte tari rosul e inversat cu verdele. SI atunci ce te faci?

| JetBlueJet explică (pentru LoseHacker):

Pai din cauza semafoarelor am intrebat happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA. Sanii si tractoare! Glumesc, tractoare nu au voie!

| Th3AbSinTh3 a răspuns:

Da, ce asa mare problema cu semaforu? Ordinea culorilor nu se schimba, sus e rosu mereu, chiar daca ei il vad verde isi dau seama... Altfel li se putea intampla ceva grav si ca simpli pietoni, cunosc o astfel de persoana si are de mult permis de conducere.

| rebekuta2000 a răspuns:

Da,pot.

| MarianAlex112 a răspuns:

Da sigur ca pot

| RainmakerX a răspuns:

Eu stiam ca nu au voie dar vad ca parerile sunt impartite...

| DanuSamSung a răspuns:

Desigur ca da

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Exista o examinare la oftalmologie, care cuprinde si niste teste de deosebiri intre culori. Daca daltonistul trece de acele deosebiri, poate sofa.
Asta bineinteles, daca nu este inregistrat deja la medic, cu diagnosticul de daltonist, ca handicap, ceea ce este putin probabil.

| MRLeo a răspuns:

Da laughing Cunosc persoane! sunt alte boli care sunt interzise.

| James_Lara_1993 a răspuns:

Din pacate, nu.

| DavidTheTrueMMAFighter a răspuns:

Da, pot!

| BabyGirl09 a răspuns:

Buna "Surzii, dar şi persoanele care confundă culorile vor putea îşi ia permis după noile norme privind aptitudinile fizice şi mentale necesare pentru obţinerea carnetului de conducere, aflate de aproximativ două săptămâni în discuţie pe site-ul Ministerului Sănătăţii." - Este un articol de prin 2010... poftim link-ul http://www.gds.ro/Sanatate/2010-08-20/Permise+pentru+surzi++si+daltonisti/

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu pot șofa deoarece daltoniștii nu pot face diferenta dintre culoarea verde si roșu, si din această cauză ei ar fi un real pericol la volan, Doamne fereste de un accident.

| Cosmin4Fit a răspuns:

Ar fi totusi destul de greu. La inceput nu intelegeam de ce, pentru ca o solutie simpla ar fi fost pur si simplu "becul de sus = treci - becul de jos = stai".

Dar dupa mi-am dat seama ca nici eu nu vad bine care bec e, si slava cerului ca unu e rosu si unu e verde.

laughing

| johnbucuresti a răspuns:

Vrei sa omori oameni pe strada?

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da asa cred. Semaforul are rosu mereu sus.

| CLAU944 a răspuns:

Da

| SpideySuperHero a răspuns:

Da poti ca nu isi da nimeni seama sti de exemplu ca sus la semafor e rosu la mijloc galben si jos verde iar la semne de circulatie nu trebuie sa stii culoarea
Funda pls?

Răspuns utilizator avertizat
| Idkidk a răspuns:

Nu cred...