| Florian20405 a întrebat:

Ce pareri aveti de 1.9 sdi?
Motoare bune, fiabile/proaste
Consum?
Si pe la 240.000 km se merita sa cumpar?
De urcat urca parau rece? transalpina? stiu ca nu e un tdi, si tdi-u stie de ce este in stare.

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Daca sunt 240.000 km reali, cumpar-o linistit, poate fi impecabila. Dar majoritatea masinilor ajunse in Rromania au km dati inapoi. Daca iesi din tara si vezi cum arata la nemti o masina de 350.000 km, ai sa intelegi ce spun. Una cu 350. 000km in Germania n-are nici o gaura in scaunul soferului, iar in Romania ajung masini cu "160. 000km" in bord, si colturile scaunelor roase pana la burete. Un 1.9 SDI e cam tot aia ca si TDI, doar ca nu prinde viteza prea mare, iar la demaraje e mai puturos. La deal o sa urce foarte bine, sa zicem ca daca un TDI urca o panta cu 80, tu ai s-o urci cu 60-70 km/h constant. In oras nu prea ai sa simti ca n-ai TDI, ca oricum turbo e mai mult pentru drumul intins. In schimb, motoarele SDI sunt mai rezistente, in sensul ca nu ai parte de defectele pe care le au TDI-urile, si il poti conduce la turatii joase, pentru consum scazut. Daca n-ai de facut drumuri lungi in afara localitatilor, poti sa-ti cumperi SDI linistit, nu e mare dezavantaj fata de TDI.

| Florian20405 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Hai ca de stiut sti multe despre dieseluri mai ales cele de la vw.Mersi mult de parere.
Bafta!

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru NoTurbinaNoGood):

Da, dar nemtii merg cu ele pe autostrada in treapta a V-a, nu le omoara in urcari, depasiri si spre deosebire de noi nu le omoara nici in oras. Numai in Rusia mai gasesti masini obosite ca la noi.
A, si nemtii nici nu cara cu ele diverse tampenii.

| Florian20405 explică (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Ai mare dreptate, insa la carat stai calm, cara nemtii cu ele multe mai ales la alea breck, si la alea cu, carlig.Stiu eu pe cineva, la 150, 000 reali avea ambreaju caput, a tras masina aia calumea...

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns (pentru Florian20405):

A si patinat/trantit ambreiajul pana l-a distrus. Un ambreiaj trebuie sa te tina 300.000 km indiferent ce cari (atata vreme cat il folosesti corect)

| Florian20405 explică (pentru MultPreaInteleptulTractorist):

Cam asa e.Patina ambreaju la masina aia cu care am fost...il lua sus...ce sa zic jaf

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Orice motor urca daca stii sa conduci

| MultPreaInteleptulTractorist a răspuns:

Un motor la 240.000 km este cam obosit. Depinde si cum a fost intretinut, cat a fost de forjat in trecut, etc. In principiu nu-ti recomand asa o achizitie.

| TwiXXXie a răspuns:

La scoala de soferi unde am terminat, instructorul meu avea un 1.9 SDI cu 345.000 KM, adevarul e ca interiorul s-a deteriorat dar masina merge bine

| Evilo a răspuns:

La 240.000 este deja destul de mult si nu mai poti sa mai faci multe cu el crede-ma. Conteaza cum a fost intretinut intr-adevar dar am avut masina cu 200.000 intretinuta cta de perfect posibila, mai mica ce-i drept si nu prea mai putea mare lucru. Adica da de oras era numai perfecta dar la munte tragea greu.