| oanecorleone a întrebat:

Am un Renault 19 1.8 16V si am probleme cu el, cate odata merge bine dar de multe ori cand o accelerezi da sa moara si urca foarte greu turatiile.
Stiti cumva ce are?

Răspuns Câştigător
regis
| regis a răspuns:

Daca la ralanti merge rotund, inseamna ca totul este in regula atata timp cat nu este nevoie de o cantitate prea mare de amestec carburant (benzina+aer). Prin urmare, daca numai la accelerare face nazuri, inseamna ca ori nu primeste aer suficient, ori nu primeste suficienta benzina.
Este mai putin probabil ca problema sa fie de la admisia de aer (filtru, debitmetru, senzor de oxigen, senzor temperatura aer, senzor clapeta de acceleratie), dar mult mai usor de testat. Se desface pur si simplu galeria de admisie a aerului (tubul care vine de la filtrul de aer), pentru ca aerul sa intre liber in motor. Daca situatia nu se schimba, este clar de vina sistemul de alimentare.
Foarte probabil este ca sita de la pompa de benzina sa fie imbacsita, filtru de benzina imbacsit sau pompa de benzina defecta. Daca pompa de benzina este electrica, este totusi putin probabil sa fie ea de vina, pentru ca acestea cedeaza brusc si complet. Poate parea ciudat, dar incearca sa vezi daca motorul se comporta la fel daca circuli fara busonul de la rezervorul de benzina (se intampla uneori sa se infunde supapa prin care intra aerul in rezervor, producand o depresurizare a acestuia), este o problema simpla pe care multi mecanici o ignora.
A treia varianta este ca amestecul sa fie reglat incorect, nu cunosc exact motorul tau, dar poate fi o problema de reglaj manual, de genul celei descrise de anonim, insa la masinile mai noi de asta se ocupa calculatorul motorului, pe baza informatiilor primite de la senzori, ceea ce ar duce la ideea unui senzor defect. Ceea ce normal trebuie sa apara la tester.

8 răspunsuri:
| sincer a răspuns:

Sa nu fie cumva EGR-ul, clapeta de acceleratie, Turbo...

| alex_7264 a răspuns:

Curata clapeta de acceleratie sau vezi la bujii

| florinel_8849 a răspuns:

Ai mizerie in rezervor si se blocheza pompa de benzina

| ExpertHost a răspuns:

Variante: filtru benzina infundat, un injector care nu da bine (infundat), filtru aer (mai putin probabil)

| Baiaaanca a răspuns:

Mergi la un mecanic. Nu cred ca pe TPU este vreo unul.

| shadovv a răspuns:

Incearca sa cureti clapeta de acceleratie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am un vw asa am patit si eu la carburator are o chestie ce ii citeste turatia motorului mecanicul a curatato si de 2 ani nu mai am treaba aceeasi simtome avea si masina mea este pe inj. monopunct bafta

| timbucadrian a răspuns:

Daca ii benzina nu stiu daca cumva ii pe motorina se poate sa fie de la pompa de injectie dar cel mai bine iti poate spune un tester...( mergi la un mecanic dai banutu iti face un test si iti zice toate problemle ) mai multe nu stiu