Da, poti veni cu masina din Germania in Romania.
Pentru inmatricularea in Romania vezi art.7 din Ordinul MAI nr. 1501/2006, privind procedura înmatriculării, înregistrării, radierii şi eliberarea autorizaţiei de circulaţie provizorie sau pentru probe a vehiculelor, cu md. si compl. ulterioare, il gasesti actualizat si pe site-ul drpciv.ro.
Vin cu ea din Germania în România. Cu toate actele. Brief mare mic, tot. Unde merg prima data de fapt? Nu trebuie sa îmi scot act de identitate romanesc? Care sunt pașii?
Tu nu mai esti cetatean roman?
Sunt cetățean roman
Atunci de ce intrebi daca trebuie sa-ti scoti act de identitate romanesc? Nu ai carte de identitate sau pasaport din Romania?
In Ordinul MAI indicat sunt trecute toate actele de care ai nevoie pentru inmatriculare si incepi cu inregistrarea masinii la organul fiscal (compartimentul de impozite si taxe) de la primaria localitatii unde ai domiciliul, apoi faci ITP si inchei asigurarea RCA.
Ma refeream la cartea de identitate a masinii, dacă la RAR îmi scot varianta românească. Dar referitor la RCA, trebuie sa îmi iau asigurare din Germania ca să pot veni cu mașina pe roti sigur?
Da, poti sa obtii CIV in limba romana.
Si ai nevoie de asigurare RCA pentru a veni cu masina pe roti.