| IonelIordachescu a întrebat:

Salut, imediat iau permisul si eu mi-as dori un VW Polo 6N2 ( generatia aia de Polo care s-a fabricat in 2000-2001 )
Este asemenea masina copilariei mele, au avut-o ai mei toata copilaria mea, si mi-as dori o si din nostalgie, si datorita pretului ei si intretinerii usoare.
Dar tata zice ca nu se mai gasesc piese si asa mai departe, chiar nu se mai gasesc? E totusi un Volkswagen.

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Vechituri care polueaza ca dracu, nu iti lua asa ceva ca platesti taxă pe poluare, i ati o dacie este si ieftina si gasesti piese si reparatia este ieftina.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Inca se gasesc piese, iar modelul ala a fost reusit, ai sanse sa gasesti unul inca solid.
Din punctul meu de vedere este o masina ideala pentru un incepator, nu este nici exagerat de veche, iar costurile de intretinere vor fi mici.
Asigura-te insa ca iei una cu motor si caroserie bune, ca sa nu ai probleme cu ea. Altfel reparatiile vor fi aproape imposibile, sau mai scumpe decat valoarea maxima a masinii.

| IonelIordachescu explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Ce parere ai de 1.4 TDI?
Am gasit un model foarte intretinut

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru IonelIordachescu):

E ok ca fiabilitate, practic e motorul 1.9 TDI fara un cilindru.
Personal nu mi-a placut, e galagios, vibreaza tare si pleaca foarte greu de pe loc. Dar altii isi fac treaba cu ele foarte bine.
1.4 benzina e mult mai ok la condus, iar preferatul meu din generatia aia e 1.0 mpi (4 cilindri), consuma putin si totusi e un motor echilibrat, cu care pleci linistit chiar si la drumuri lungi. Tata s-a folosit cativa ani de un Lupo 1.0 mpi si era super buburuza. Eu am condus si 6n 1.0 mpi (injectie monopunct, in rest aceeasi treaba), si ala mergea super ok.
Cred ca asta ar fi si recomandarea principala, 1.0 mpi.
Daca vrei un pic de putere, 1.4 mpi sau 16V.

| siriusblack98 a răspuns:

Piese se gasesc la greu ca s-au fabricat foarte multe. Gasesti piese atat noi cat si la dezmembrari. E ca si cum ai zice ca nu se gasesc piese pentru logan sau BMW pisicuta.

| Alexikca a răspuns:

Se găsesc căcălău