| Florentin96 a întrebat:

Salut, la o dacia 3 (sandero) nouă dupa ce am luat-o de la reprezentanta, ce am plecat cu ea acasa, pe drum am observat ca atunci când revine volanul drept sta putin dupa spre stânga, iar direcția câteodată trage putin dreapta. E normal sa iasă din fabrica asa? Normal nu trebuie sa stea volanul drept cand e pe drum drept? Am fost la cei de la dacia, mi-au zis boss asa a ieșit din fabrica, e normal nu-ti facem gemoetria, nu are nimic, e de la drum. Deci? O sa fac gemoetria in alta parte, sper ca nu pierd garanția, mulțumesc!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca soseaua nu este perfect dreapta este normal ca volanul sa o ia spre stranga sau dreapta.
Ma indoiesc ca ar avea defect masina, odata ce este nou nouta si a trecut deja prin verificari si ras-verificari pe aparate de control performante.
Un alt motiv pentru care volanul o poate lua intr-o directie, este cand una din roti este dezumflata sau are presiunea scazuta intr-o roata.

| siriusblack98 a răspuns:

Mergi la o tura pe autostrada, ia mâinile de pe volan și vezi daca trage sau nu stânga/dreapta. Acolo te lămurești. Daca trage atunci e defect de fabrica și sunt obligați să repare treaba. Nu te sfătuiesc să te duci in alta parte de vreme ce mașina e noua și ai garanție.

| Florentin96 explică (pentru siriusblack98):

Dar dar mare mea nelămurire e ca atunci cand volanul revine in poziția inițială revine dar 2, 3 cm spre stânga inclinat am mai condus masini si stiu ca revenea drept la altele asta tot din direcția facuta prost e? Ms

| siriusblack98 a răspuns (pentru Florentin96):

E o problema atunci. Ceea ce descrii tu NU este deloc normal. Cretinii aia de la reprezentanta trebuie să-i facă geometria chiar daca e ieșită din fabrica recent.