| florian_1947 a întrebat:

Subcategoria A1, spune ca motorul trebuie sa fie de maxim 125cmc da? Inclusiv 125cmc sau pana in 125cmc? Ca pe mine ma intereseaza sa imi iau un ATV de 125cmc si nu stiu ce carnet imi trebuie A1 sau B1. La B1 nu prea gasesc scoli. Dar ar merge sa iau B1 fara scoala? Adica sa dau banii si l-am luat.

Răspuns Câştigător
| Foca a răspuns:

A1 este cu totul altceva decat b1 cu a1 poti conduce motociclete de inclusuv 125 cc si max 11kw iar cu b1 poti conduce masini cu 3 sau 4 roti care depasesc 50cm şi viteza de 50km deci nu poti

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform Regulamentului de aplicare a Codului Rutier, art. 30, la subcategoria A1 se incadreaza MOTOCICLETA a carei capacitate cilindrica nu depaseste 125 cmc(deci poate fi egala cu 125 cmc) si puterea nu depaseste 11 kw. La subcategoria B1 se incadreaza vehiculul cu 3 sau 4 roti, cu masa proprie intre 400 si 550 kg, care are motor cu capacitatea cilindrica de peste 45 cmc si viteza prin constructie de peste 50 km/h. Daca vrei ATV atunci iti trebuie B1. Nu cred ca merge fara scoala, mai ales in conditiile de acum. Succes si numai bine!

| Phineas a răspuns:

Din cate stiu si 125.La A1 sau B1 nu stiu.

| florian_1947 explică:

Pai daca in A1 se incadreaza si 125cmc dc nu ar merge s imi iau A1 pentru atv de 125cmc?