| spinteca a întrebat:

Ce motor e mai bun dintre TDI MPI si FSI ca viteza si consum mic?

Răspuns Câştigător
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Vorbesti de motoare Volkswagen. Din start, sunt niste motoare sub celelalte marci, cu raport putere/consum/fiabilitate, slab.
Doar 1. 4TDI si 1. 9TDI sunt motoare bunicele. Dar tot nu poti compara niciodata un TDI de la Volkswagen, cu un TDCI, CDTI, JTD, HDI, CDI, dCI sau CrDI.
Asa cum nu poti compara nici mpi-ul gasit pe Fabia, Polo sau Ibiza, cu mpi-urile Renault, sau 8v-urile Opel.
FSI-ul nu stiu ce poate, dar un lucru e clar, daca din prostie, Volkswagen a facut un motor pe benzina rezistent si puternic (cum e SR-ul), numai economic nu e.
Viteza si consum mic iti ofera un Opel Astra 1.6 16V sau Ford Focus 1.8 TDCI. Si au suspensia si spatiul interior mult mai bune decat ale unui Golf sau Polo.
Ia-ti gandul de la VAG (Seat, Skoda, Volkswagen), daca vrei ceva bun. Doar Audi e ceva mai reusit din grupul Volkswagen, dar te sparge la chur, cu intretinerea, si e tot pe acolo cu un Focus TDCI, cum ti-am recomandat.
Bineinteles, eu sunt om serios, si compar dupa cum merg, cum rezista in timp, si cum se intretin. Daca tu ai de gand sa cumperi un VAG ca nu iti place ca Astra are bordul nu stiu-cum, si Ford a zis vecinu cu Golf 3 ca-s proaste, atunci degeaba mai pui intrebarea, oricum ai sa faci o alegere ratata. Sper ca nu e cazul!
Succes!

1 răspuns:
| justusgabriel a răspuns:

Daca te intereseaza consumul ia FSI, daca te intereseaza "performante" uita de FSI. E un motor bun, mult mai bun ca MPI de 102CP insa e un motor facut sa consume putin. Ca sa scoti ceva performante din el trebuie turat extrem de mult. Minim 4000rpm. Daca nu te deranjeaza sa il turezi cand ai nevoie de el si vrei consum mic la mers normal motorul e excelent.
Dieselu de 105cp e extrem de zgomotos pe golf. Uita de el.