| vlad93fcv a întrebat:

Salut tuturor.Am o intrebare referitoare la stingatorul auto.Care este termenul de pe eticheta care trebuie respectat? Intr-o parte arata Termen de garantie:12 luni iar in alta scrie Luna, an fabricatie 2/13 si Luna, an scadent 2/18.Pana la urma e valabil 1 an sau 5? Va multumesc tuturor.

Răspuns Câştigător
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Termenul de garantie este unul si durata de functionare este altceva.
Ca la toate produsele termen de garantie inseamna ca produsul se repara/schimba gratuit in acest termen, daca defectiunea este din vina producatorului/comerciantului si acest termen, in cazul expus, este de 1 an.
Durata de functionare (termenul cat produsul isi pastreaza intacte calitatile si functionarea) este mai mare, respectiv pana la sfarsitul lunii februarie 2018.

| vlad93fcv explică (pentru Ioandelasal):

Ok, multumesc mult de tot.O zi placuta!

8 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

5 ani deoarece data scadentei inseamna ca expira atunci

| stlucian a răspuns:

An scadent 2/18 iseamna garantia agentului de stingere(spuma/praf)
Pentru omologare e nevoie de o autorizatie (emisa de RAR)

http://sirius-distribution.ro/Dotari-auto

| vlad93fcv explică (pentru stlucian):

Fi mai precis, e nevoie sa-l schimb sau nu?

| stlucian a răspuns (pentru vlad93fcv):

NU doar ai nevoie de omologare! Adica sa accepte cei de la RAR produsul.

| vlad93fcv explică (pentru stlucian):

Pff, complicat maxim. Nu l-am omologat nici macar prima oara cand l-am cumparat. Si fara aceasta omologare practic il am degeaba sau cum? Nu conteaza decat omologarea in fata agentilor de circulatie?

| stlucian a răspuns (pentru vlad93fcv):

Omologare e ca un certificat aplicat in cazul tau stingatorului.Tot asa procedeaza cei care pun folii pe parbrize sau dungi pe caroseria masinii.Pentru identificarea preodusului ca fiind valid/functional in termenii auto! Acest certificat(in speta o stampila)i-ti da dreptul de a posesa acel produs si al folosi in consecinta in functie de cauze)

| Peaches a răspuns:

Uite ce am gasit pentru tine:
http://www.politiarutiera.ro/forum/showthread.php? 1720-valabilitate-extinctor

Am mai aflat ca 5 ani este termenul de valabilitate pentru tub dar tu trebuie sa innoiesti continutul.