Daca este de 49 cmc se poate lua atestat de legislatie rutiera si se poate conduce de la 16, daca este mai mare numai cu categoria B de la 18 ani fiindca nu se incadreaza in B1 deoarece nu atinge 400 kg masa totala!
@IMPERIA tu stii cate kg are un atv normal? Iti spun eu in caz ca nu stii are cu mult sub 400 de kg deci automat nu se incadreaza la categoria B1 deci ai nevoie de categoria B care se obtine la varsta de 18 ani impliniti.
Servus @What! Cu B1 de la 16 ani
Subcategoria B1: autovehiculul cu trei sau patru roti avand masa proprie peste 400 kg, dar nu mai mare de 550 kg, si echipat cu un motor cu ardere interna cu capacitate cilindrica mai mare de 45 cm3 sau cu orice alt motor cu o putere echivalenta ori cu viteza prin constructie mai mare de 50 km/h.
Cu B de la 18 ani orice ATV.
O zi cu zâmbet să ai!
Pai depinde de capacitatea atv-ului. daca are capacitatea mica poti umbla de la 16 ani cu el.te duci la un instructor si ii spui sa iti dea o legitimatie.te costa vreo 50 de lei...si nu mai faci cursurile.ti-o da el asa.dar daca atv-ul are capacitatea mai mare.trebuie sa dai de permis.la 18 ani
Bun... eu stiam ca de la 16 ani chiar daca nu se incadreaza in limita de kg.Dar pentru un atv de 125 cmc pentru o singura persoana trebuie sa ai 18 ani? pentru ca eu am auzit ca poti sa il conduci de la 16
Pentru ATV ai nevoie de Permis pentru categoria B (sper ca nu te referi la jucarii de-alea pentru o persoana), deci trebuie sa ai 18 ani si cateva luni (pana iei permisul) ca sa poti sa-l conduci!
In America se poate de la 16 ani! Si aici la noi, in Romania se poate de la 18 ANI! nu de la 16!
rasplatitacupuncte întreabă:
Aurel100009 întreabă: