Frana autoventilata este aceea care se raceste singura. De exemplu discurile de frana sunt gaurite si au santuri acelea sunt discuri ventilate. Frana este mult mai eficienta decat una simpla dar aceste discuri tocesc mult mai repede placutele de frana.
Discul de frana la autoturisme, este format din 2 placi intre care sunt canale prin care este antrenat sa circule aerul, producand astfel racirea. La motociclete sunt gaurite si duc la uzura rapida a placutelor asa cum a spus Covexrobu.
Leonardk se pun si la masiniile sport si mai ales la cele de concurs. Se pot monta si la un service care se ocupa cu tuningul auto. Avea un prieten pe un Opel Astra Gsi din 93 bineinteles le-a montat la un service.
Eu nu inteleg diferenta intre autoventilate si ventilate...autoventilate ca se ventileaza automat. Dar cele ventilate cum mama naibi se ventileaza? nu tot automat? ce... au in ventilator... nu am inteles ideea...
Nici nu ai ce idee sa prizi Oprea. Lumea le spune in diferite feluri. Uni gresesc altii nu. Iti dau exemplu eu lucrez in electricitate auto si unii la suportul de perii din electromotor ii zic port perii sau platou cu perii. Deci aici toata ideea este ca unul ii zice intr-un fel iar altul in alt fel.
Aurel100009 întreabă: