Mă tem că e ceva mult mai grav acolo, posibil segmenți sparți sau chiar mai rău.
Cilindru " dezactivat"asta ce vrea sa insemne, ca in cilindru ala nu ai ardere?
Ai gasit ulei pe bujie, asta nu are dea face cu segmentii. Ulei daca spui deja ca pierzi pe la turbina, ala este locu pe unde pierzi, uleiul ajunge asa putin cate putin in cilindri, iar in cilindru care nu arde, logic ca ai ceva ulei, pentru ca uleiul acolo ramane, neavind ardere, nu ti se pare logic?
Mecanicu lui peste prajit, a spus ca ai avea segment blocat, ce inseamna segment blocat? Nu cred ca ai segment blocat, nu stiu ce este un segment blocat.
Daca segmentul ar fi blocat, ar insemna ca arborele si celelalte pistoane nu se mai misca, ceea ce nu este adevarat si nici nu se poate, segementu eventual sar rupe, nu poate un prapadit de segment sa tina restul pe loc.
Cauta galeria de la turbina, care merge spre intercooler, desfa acolo si daca gasesti ulei, sa curga, ala este locul pe unde uleiul se pierde.
Ai grija cand desfaci sa nu cada balta de ulei din conducta aia direct pe tine.
Daca sunt motoare in asa hal sa pape ulei? Sunt si mai rau, dar nu motorul este de vina ci turbina, scapa ulei acolo, care se duce in galerie, urca asa cate putin fiind aspirat sau impins de aerul de la turbina prin intercooler si apoi arde usor dar sigur in cilindri.
Cilindru ce spui, ar trebui sa functioneze, afla de ce nu functioneaza, verifica daca la bobina ajunge curent.
Nu ai nici un segment blocat acolo. Poti face un teste de compresie, nu-i mare lucru care iti va arata cum este compresia in fiecare cilindru, iar daca compresia este buna, atunci nu te lua dupa mecanic.
Nu te apuca sa faci ceva fara verificari, sa stii sigur ce desfaci.
Sa verifici compresia este simplu, o poti face foarte usor, dar ai nevoie de un furtun si manometru. Daca ai fi stat pe linga mine iti puteam eu imprumuta unu, am pentru asa ceva, desfaci bujia, infiletezi manometru asta, scoti fisele de la bujii sau bobinele daca ai bobine si dai la cheie. Fai asa cu fiecare bujie, vezi ce compresie ai in fiecare cilindru, cauti apoi pe Youtube video unde iti spune cam ce compresie ar trebuie sa ai la masina ta, apoi stii daca ai acolo problema sau nu.
Cu turbina ti-am spus deja, desfaci galeria, un furtun inainte sa intre in intercooler si iti garantez ca va cadea balta de ulei.
De ce nu ai ardere in cilindru ce spui? Verifica bobina, schimba bujia, pune una noua, schimba bobina, pune la alt cilindru si de la alt cilindru pune aici unde spui ca nu arde. Zici ca ai bobina noua, asta inseamna ca bujia trebuie schimbata, sau nu vine curent la bobina.Trebuie scoasa bobina, si verificat la conector daca vine acolo curent.
Mergi pe circuit pana cand afli problema legata de lipsa arderi in acel cilindru.
Nu ai spus daca la bord ai lumini aprinse, gen Engine, daca ai vezi ce coduri sunt, ce iti da, scaneaza masina cu un scaner.
Nu te apuci sa desfaci fara verificari si scanari. Ce mecanic ai, este cismar sau mecanic? Nu te arunca sa desfaci nimic, spune ce lumini ai aprinse la bord.De fapt cu asta ar fi trebuit sa incepi, cu luminite la bord aprinse, daca ai sa nu ai lumini care nu ar trebui sa fie aprinse.
Vino cu mai multe detalii inainte sa faci si verificari, de desfacut nu te apuca sa desfaci sa dai cu baniui in vint ca mecanicul lucreaza pe ghicite.