| mgtow a întrebat:

Vreau sa fac o evaluare a cunostintelor care le.am aplicat la locul de munca si aceste videoclipuri arata pasii corecti inainte de plecarea in cursa cu autotrenul (acel om le face in alta ordine dar e bine si asa)

1. Decuplare semiremorca:
1.1 Se trage frana de mana la capu tractor
1.2 Se asigura semiremorca cu calele care se pun in spatele rotiilor
1.3 Se aplica frana de mana si se blocheaza suspensia semiremorcii din spatele ei
1.4 Se coboara puntea fata a semiremorcii acel T care tine rezemata semiremorca cand se scoate capul tractor
1.5 Se scot garniturile de aer primul cel rosu apoi ala galben si legaturiile electrice
1.6 Se trage siguranta de la capul tractor ca sa elibereze semiremorca

http://www.youtube.com/watch?v=r4mBpALBd_M&hd=1

2. Cuplare semiremorca
2.1 Se asigura cu calele semiremorca
2.2 Se da masalier cu capul tractor iar cand se afla sub semiremorca acea chestie care agata se urca din comenzi ca sa poata atinga partea de sus si apoi se da masalier pana se aude clack (semiremorca e atasata la cap si blocata) apoi aplicanduse frana de mana de la capul tractor
2.3 Frana de mana de la cap se pune in pozitia ON
2.4 Se pun la loc calele
2.5 Se leaga prima oara furtunul de aer galben urmand cel rosu de aer auxiliar si legaturile electrice
2.6 Se ridica T semiremorcii
2.7 Elibereaza frana de mana si se aplica suspensia semiremorcii din spate si se verifica presiunea la aer din roti, prelata daca e intinsa bine si guma de la usile din spate, drum bun dupa aia

http://www.youtube.com/watch?v=-Uk7V-Whp-c

Vedeti videoclipurile si spuneti-mi daca am zis pasii corecti ca sa ma asigur ca e bine macar - asta e o reinprospatare de memorie pentru mine sa vad daca stiu ordinul corect asa cum il faceam cand am fost sofer.

Răspuns Câştigător
| Ivancic09 a răspuns:

Foarte bine ti-ai facut temele. Felicitarile melewinking

| mgtow explică (pentru Ivancic09):

Oare cand scapam de nenorocita asta de criza sa ma angajez iar laughing Daca as merge cu un sofer care lucreaza pe autotrenul lui particular mai e necesar sa imi faca contract de munca ca sa nu am probleme cand ma opresc cei de la trafic sau nu e nevoie? Ma aflu in strainatate

1 răspuns: