| Mirica_Roxanamirica_Roxana_1997 a întrebat:

vreau si eu cateva detalii sfaturi va rog pentru par. 1) Cum e corect sa iti speli parul? 2) Cum e corect sa iti stergi parul cu prosopul? 3)Cum e corect sa iti usuci parul cu foenhul si ce produs sa folosesti inainte de caldura? 4)Cum e corect sa iti indrepti parul cu o placa normala sau cu foenhul si cum sa il pieptan corect?

3 răspunsuri:
| BiuL a răspuns:

1.Iti umezesti parul, pui sampon cat iti incape in palma si masezi usor cu buricele degetelor nu cu unghiile la radacina, masezi cateva minute, se face spuma apoi pui tot parul adica si varfurile si masezi iar apoi clatesti bine bine cu apa calduta.
2.Nu trebuie sa il freci cu prosopul ci doar sa tamponezi usor.
3.Cu capul tinut in jos daca vrei mai mult volum. Nu iti pieptana parul cat e foart ud si foloseste treapta inferrioara de caldura a foehnului. Plimba ustensila deasupra parului, nu zabovi prea mult intr-o zona sa nu se arda.
4.Nu stiu exact ca nu mi-l indrept. Cauta tutoriale pe youtube.

| hideaway a răspuns:

1. In primul rand ai nevoie de un sampon potrivit tipului tau pe par. Eu folosesc sampon si balsam de la Silky. Imi samponez parul de 2 ori, dupa care aplic balsamul, pe care il las putin, dupa care ma clatesc cu dusul. Ai grija ca la clatire sa nu iti ramane sampon/balsam la radacina, caci altfel vei face matreata.
2. Nu trebuie frecat agresiv, trebuie tamponat doar, insa il poti si freca (FOARTE PUTIN!)
3. Pentru volum, usuca-ti parul cu capul in jos; daca doresti sa ai o anumita forma pana la urmatoarea spalare, usuca-l normal, cu capul "drept". In legatura cu produsul pe care sa-l folosesti inainte de caldura, ei bine, in comert vei gasi tot felul de creme sau spray-uri, insa daca doresti sa il indrepti imediat dupa, foloseste acea crema sau spray DUPA ce ti-l usuci, caci foenhul nu-ti afecteaza foarte tare parul (in timpul procesului de uscare, foenhul se tine mai departat de par)
4. Eu una, avand parul cret, ma pieptan inainte sa ma usuc, iar dupa nu o mai fac, (pentru ca folosesc o perie, si altfel s-ar umfla). In legatura de indreptatul parului (in cazul placii), nu da placa la temperatura maxima (daca ai profesionala), ci las-o la jumatate. Parul trebuie ales pe portiuni mici, fiind initial prins cu clame - dupa ce indrepti o parte mica din par, treptat ii dai drumul altei parti (tot destul de mica, nu iei jumatate de par dintr-o data), si tot asa. Pentru asta este nevoie de cineva care sa te faca, cel putin in fata. Nu uita, pentru a nu-ti afecta parul, indreapta-te doar o data pe saptamana, nu in fiecare zi, si nu uita sa iti iei varfurile de fiecare data cand ti se tocesc, pentru a avea parte de un par sanatos si frumos.
P.S.: Daca ai parul rar, poti folosi un pieptan normal, daca il ai des, poti folosi o perie. Te periezi inainte/dupa spalare, in functie de preferintele tale.
Mult succes!

| AnnaaaMaria a răspuns:

Parul ti-l speli de 2-3 ori pe saptamana maximum cu un sampon potrivit tipului tau de par. Sa nu freci parul cu prosopul, doar il tamponezi ca sa se absoarba umiditatea. Cu uscatorul il usuci exact cum vrei in functie de cum vrei sa iti stea parul, adica daca il usuci stand cu capul in jos o sa ai mai mult volum, de exemplu si folosesti un spray pentru protectie termica. Sa nu iti faci parul cu placa decat o data pe saptamana ca sa nu ti-l arzi si folosesti la fel ca la uscator, un spray pentru protectie termica, poti sa il faci si fara uscator, doar ca se aseaza mai bine daca il faci cu uscatorul, iar de pieptanat, piaptana-l 5-10 minute dupa ce il speli cu o perie/pieptene cu dintii rari