| D33d33wttzzaaaaaaa a întrebat:

Cn are lentile de contact? cum sunt? se pun greu? se scot greu?
etc, etc... cat mai multe detalii, pls...

13 răspunsuri:
| Irina a răspuns:

Atata timp cat ti le pui tu si nu altcineva e f usor, te obisnuiesti imediat. Trebuie sa ai grija sa le tii in solutia lor si mai ales sa o schimbi periodic. si de preferat sa nu plangi cand le portitongue

| madalicious a răspuns:

Buna!

Cu lentilele e usor sa le pui si sa le scoti, dar iti ia putin mai mult timp sa te obisnuiesti cu ele ca cand clipesti se pot deplasa daca nu sunt fixate bine.

| monyk a răspuns:

Stând pe un scaun, cu capul aplecat deasupra oglinzii, în timp ce lentila se află pe vârful degetului arătător, cu degetul mijlociu al aceleiaşi mâini se trage în jos de pleoapa inferioară, cu degetul mijlociu al celeilalte mâini se trage în sus de pleoapa superioară, în timp ce degetul cu lentila se apropie de globul ocular
Când este foarte aproape, privirea trebuie îndepărtată de la lentilă, şi îndreptată spre nas, astfel încât lentila să nu cadă direct pe pupilă, ci pe porţiunea albă (corneea). Înaintaţi cu degetul până când lentila atinge globul ocular. Atenţie ca ochiul să fie larg deschis în tot timpul ăsta, altfel lentila ar putea lovi pleoapele/ genele, şi s-ar îndoi, făcând imposibilă lipirea corectă. Dacă din întâmplare lentila a lovit strâmb ochiul şi s-a pliat, lipindu-şi marginile, desfaceţi-o cu delicateţe, o puneţi iar pe vârful degetului şi o luaţi de la capăt.
Lentila trebuie să aibă forma de bol, cu marginile îndreptate în sus, nu răsfrânte în jos.
Dacă e în situaţia incorectă, înseamnă că e pe dos. În plus, dacă e pusă pe dos, lentila vă va jena destul de tare.

| M.madallina a răspuns:

Mama are lentile de contact.se pun si se scot simplu dar trebuie sa cumperi solutia in care vor sta cand ti le scoti de la ochi, este 50 lei doza.pentru vedere costa 500 lei pe 2 ani cred, iar cele colorate pentru cateva saptamani intre 50-150 lei

| inna a răspuns:

Nu se pun greu, nu se scot greu se intretin greu.Cauta si tu pe google o sa gasesti foarte multe informatii.

| Cryssy a răspuns:

Iubita...eu nu te sfatuiesc sa iti iei lentile de contact.lasa ochii tai asa cum suntwinking

| tweety_8071 a răspuns:

Eu am lentile, dar cosmetice
.si se pun foarte usor si se scot usor... le port o zi intreaga si uit ca le am, nu le simt deloc pe ochii si chiar nu ma deranjeaza.
Eu le-am cumparat de pe internet, si nu mi-am facut consult oftalmologic... dar tie iti recomand sa-ti faci, eu am avut noroc, caci le suport pe ochii da nu toata lumea poate.deci du-te la un cabinet iti faci consultul, vezi si ce nuanta ti se potriveste si cumperi:X:X
sunt foarte faine.iti recomand sa-ti iei deoarece, dca sunt atatea moduri de infrumutesare dc sa nu ne bucuram si sa ne folosim de ele...winking
si bunica mi-a zis ca imi sta super daca erau pe vremea ei probabil isi lua. dar noi avem norocul asta, in ziua de azi exista multe modalitati...winking
te pup:*

| D33d33wttzzaaaaaaa explică:

Poy, eu vreau lentile in loc de ochelari. nu colorate

| D33d33wttzzaaaaaaa explică:

V-am intrebam, pentru ca si eu am lentile de 2 saptamani... da nu stiu ce am, de le pun asa greu... imi vine mereu sa clipesc... si de scos le scot greu sad cine imi poate da niste sfaturi?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu port lentile de contact, sunt foarte comode si estetice.Necesita multa atentie si o igiena maxima.Sunt greu de aplicat si de extras in primele zile, insa, putin cate putin te obisnuiesti si nu iti mai creeaza probleme, totul tine de exercitiu. Dupa ce te obisnuiesti cu ele, nu o sa mai vrei sa auzi de ochelari, ai sa vezi.Fii curajoasa, mergi la oftalmolog si vei vedea ca nu ai nimic de pierdut. Apropo, nu se intretin greu, cu o solutie buna, 3 in 1, nici nu trebuie sa le cureti, doar le depozitezi in cutiutele lor si in aproximativ 4 ore sunt bune de utilizat.

| arual a răspuns:

Eu am lentile de 4 ani si e foarte ok mai ales ca acum se gasesc lentile pe care le pui si 2 luni poti sa uiti ca le porti, poti sa dormi cu ele, sa inoti, etc. E adevarat ca in primele 2 saptamani imi venea sa le arunc dar nu te descuraja, dupa un pic de practica nici nu o sa le mai simti cand le pui.