| Ingognito a întrebat:

Deci am luat ulei de ricin si ulei de cocos sa fac o masca de par dar cum le combin? Adaug apa? Cat sa pun din fiecare?

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Bondarel99 a răspuns:

Pentru rădăcina pune 2 linguri de ulei de ricin și o lingura de ulei de cocos și iei cu degetele și distribui pe tot scalpul. Apoi pui separat 3 linguri de ulei de cocos și ce mai vrei tu sa pui in masca, ulei de măsline, miere, ou etc. Poți sa îl lași și simplu, e la fel de bun.
Sa nu încălzește uleiurile pentru ca își pierd din proprietăți.

11 răspunsuri:
| Bondarel99 a răspuns:

Uleiul de ricin e bun pentru ca întărește rădăcina firului de par, deci nu are rost sa îl dai și pe restul parului pentru ca mai mult îl risipești și cred ca ai dat destul pe el. Uleiul de cocos hidratează firul de par, eu îl folosesc de mult timp. Îți dai cu ulei de ricin la rădăcina (eventual amestecat cu puțin ulei de cocos pentru ca e cam vâscos) și apoi îți prepari o masca cu cel de cocos pentru restul parului unde mai poți pune și ulei de măsline, ou, miere, avocado etc. Tine minte însă ca acestea sunt ingrediente naturale și ca sa își facă efectul trebuie sa stai cu masca asta câteva ore.
Dacă îmi zici cât de lung ai parul îți pot da cantitățile exacte.

| Ingognito explică (pentru Bondarel99):

Pai si cu ala de cocos ce fac ca e solid

| Bondarel99 a răspuns (pentru Ingognito):

La 25 de grade ar trebui sa se topeasca. Tine-l la soare si o sa vezi.

| Ingognito explică (pentru Bondarel99):

Oke mersi

| Bondarel99 a răspuns (pentru Ingognito):

Pentru rădăcina pune 2 linguri de ulei de ricin și o lingura de ulei de cocos și iei cu degetele și distribui pe tot scalpul. Apoi pui separat 3 linguri de ulei de cocos și ce mai vrei tu sa pui in masca, ulei de măsline, miere, ou etc. Poți sa îl lași și simplu, e la fel de bun.
Sa nu încălzește uleiurile pentru ca își pierd din proprietăți.

| BlankWhite a răspuns:

Nu adaugi apa! Pur si simplu iti iei o farfurie/cana/tub de plastic si le combini si amesteci cu o lingurita si dupa il folosesti pe par.Pe langa uleiul de ricin si cocos poti adauga si ulei de masline si ulei de argan. Poti sa adaugi si un galbenus de ou.Galbenus de ou+ulei de masline+ulei de argan+ulei de ricin+ ulei de cocos si lasi masca de par vreo jumatate de ora, o ora pe par si dupa te speli cu sampon si balsam.

| Ingognito explică (pentru BlankWhite):

Pai si pun tot recipientul ala?

| BlankWhite a răspuns (pentru Ingognito):

Depinde, daca pui in recipient cantitati mici da, poti turna tot pe cap.Dar daca pui in cantitati mari, NU, pui un pic cat sa iti acopere parul, ca asa termini toate uleiurile.

| Huntress a răspuns:

Am facut si eu asta si am pus parti egale, depinde cat de lung ai parul, pentru ca e bine sa il saturezi, mai ales la radacina, unde trebuie masat (stimuleaza cresterea). Deci apreciaza cantitatea in functie de lungimea parului tau. Iar inainte sa le pui pe par (nu amesteca cu apa, doar uleiurile le amesteci), incalzeste-le intr-un vas metalic, la o temperatura suportabila pentru scalp. Poti sa lasi amestecul pe par pe timpul noptii, si iti pui un prosop. Succes happy

| thisgirl a răspuns:

Nu adauga apa.
Deorece compozitia se va dilua si efectul nu va iesi cum trebuie
Pui aceeasi cantitate din fiecare si daca iti sunt greu de amestecat ingredientele, pune-le la cuptorul cu microunde
Funda?

| anda00anda a răspuns:

Sa nu adaugi apa, le pui intr-un castron si le amesteci bine pana se fac bulinute si nu ii apos tare.