| Awp_Alex_1990 a întrebat:

Folosesc fixativ de la taft de 1 an.In fiecare zi il folosesc.Sunt dependent de el.Recent,am observat ca mi s-a subtiat firul de par.Trebuie sa renunt la el, dar ce pot folosi pentru a-mi face parul? Nu-mi sta decat cu fixativ.Ce pot folosi, dar sa nu dauneze. Exista vreo metoda pentru ingrosarea firului de par?

13 răspunsuri:
| Deliiiia a răspuns:

Cum sa folosesti fixativ zilnic? Si cel de la Taft e si puternic. Te tunzi si nu mai folosesti fixativ decat la ocazii, altfel iti degenerezi de tot parul. Ai incercat ceara sau ulei?

| Awp_Alex_1990 explică (pentru Deliiiia):

Nu,nu am incercat.Eu sunt baiat.Nu ma pot prezenta fara o frizura, iar fara fixativ nu-mi pot face parul.Imi pot face freza cu ceara de par?

| Voro a răspuns:

Sunt chiar curios cum iti faci parul DOAR cu fixativ, de obicei fixativul doar fixeaza, nu si modeleaza. Normal ca-ti ataca firul de par si il degradeaza daca folosesti zi de zi. Ideal este sa folosesti macar produse de calitate si sa speli parul la 2 zile, fiindca fixativul o sa-ti impiedice parul sa respire. Nu stiu ce sa-ti recomand, nu stiu cat de mare ai parul si ce tip de par ai. Poti sa-l aranjezi din perie si feon, dupa care sa-l modelezi cu ceara si sa fixezi cu putin fixativ de la distanta.

| Awp_Alex_1990 explică (pentru Voro):

Pai,il ud, il usuc si dupa dau cu fixativ.Problema este ca parul e moale si nu sta fara fixativ.

Imi poti recomanda o marca buna de ceara mată? Nu ma intereseaza pretul.
Ceara de par fixeaza atat de bine parul si nu dauneaza? Care e cantitatea cu care se da?

| Voro a răspuns (pentru Awp_Alex_1990):

Ceara de par nu fixeaza, doar modeleaza. Daca chiar vrei sa-ti fixeze, iei o ceara cu fixare puternica (power 5/5). Se ia pe deget, se intinde pe mana dupa care iti aranjezi parul dupa bunul plac. Eu folosesc o ceara de la L'oreal tecni art. cu fixare 4/5. Pentru mine e suficient, nu-mi incarca parul, e un efect natural. A fost in jur de 55 de lei. Fiecare ceara de par da bine pe un anume fir, ceara pe care o folosesc eu se poate sa nu actioneze bine la tine, sa-ti incarce parul si sa-ti faca acel efect de ''sarma'' in par. In orice caz, iti recomand sa folosesti produse profesionale (American Crew, L'oreal, Bed Head) si alte produse pe care le poti achizitiona de pe elefant, aoro.ro si alte site-uri sau chiar din magazine specializate (nu-ti recomand sa iei din supermarket-uri). Preturile astea incep de la 50 de lei pana pe la 100, poate chiar mai mult. Nu e necesar, parerea mea.

Si ceara de par nu dauneaza parului? Si in legatura cu firul de par subtire, daca ma tund mai scurt, firul de par, cand va creste nu va mai fi.asa subtire?

| Voro a răspuns (pentru Awp_Alex_1990):

Orice produs dauneaza, dar nu trebuie sa te ingrijorezi. N-o sa-ti cada parul si nici nu o sa chelesti, stai linistit. laughing
Parul se subtiaza in general de la PREA MULT SPALAT (sampoanele chiar daca iti curata parul, sunt produse chimice). In alta ordine de idei, iti recomand samponul uscat. La varsta asta parul e deja generat, deci degeaba o sa te tunzi. Sunt diverse mituri cum ca, daca te razi in cap iti va creste parul mai des, eu unul nu iti recomand. Pentru par mai des asa cum vrei tu e necesar sa-ti hidratezi parul cu diverse masti, uleiuri (galbenus de ou si asa mai departe)

Ideea este ca am firul de par subtire si nu imi sta ridicat cum vreau eu.Sta bleg, asa.

| AnneGirl a răspuns:

Si mie nu îmi sta parul cum trebuie. Daca ai fire rebele, uitate la tutoriale pe Youtube. Sunt multe.Ca sa se îngroașe la loc tot pe Youtube trebuie sa cauți. Trebuie sa folosești fixativul doar când ai o nunta, banchet, petrecere etc. Poti încerca si șampoane sau balsame. Eu ma pricep in domeniul par
Sper ca ți-am de folos

| Awp_Alex_1990 explică (pentru AnneGirl):

O marca buna de ceara mata de par imi recomanzi?

| Voro a răspuns (pentru AnneGirl):

S-a vazut ce te pricepi. laughing ''uita-te pe Youtube'', ce sfaturi sunt astea?

| Poponutza a răspuns (pentru Voro):

#MataEBetivan!