Viata este asa cum ne-o facem. Daca vrem sa fie complicatá, o putem complica foarte usor, simpla nu o sa fie niciodata.sau poate pentru ¨plantele umane¨, cei care nu dau doi bani pe ziua de maine, asteptant totul de-a gata de la (parinti, prieteni) Complexitatea vieti este data de diversitatea oamenilor, iar flexibilitatea te ajuta sa o deslusesti.Ma bazez de foarte multe ori pe logica, lansand la o parte ¨vocea inimi¨ care de cele mai multe ori te baga numai in necazuri.Pff.ce viata am.
Viata e extrem de simpla; daca stai sa te uiti in natura, unde viata e mai putin stricata de noi, vei vedea ca legile ei sunt simple si ca pot fi intelese de un copil de 3 ani. Noi ne complicam vietile, fie pentru ca ne plictisim, fie pentru ca suntem nevrotici, fie pentru ca avem impresia ca o viata complicata inseamna ca suntem evoluati. Nimeni nu iti poate complica viata, felul in care tu te raportezi la altii si la tine poate aduce complicatii sau simplitate vietii tale. Banii, ca tot am vazut pe aici un comentariu, nu iti simplifica sau complica viata; sunt doar un mijloc- felul in care ii gestionezi iti simplifica sau complica viata. Si asta e valabil pentru orice alt mijloc material de care ne folosim pentru a trai. Suntem singurii stapani ai vietilor noastre.
Viata mea chiar e complicata am 19 ani si inca nu am stat intr-o tara mai mult de 10 ani. asta e deja a patra. mi-am pierdut prietenul recent pentru ca ma zbat departe de el si de familie sa invat noua limba. mereu am fost timida si nu am avut niciodata prieteni pe care sa ma bazez. am avut toata viata certuri cu mama, si luptam si fizic si psihic pentru o iesire afara - lucru normal pentru cei de varsta mea sau sa ma dau cu rimel in clasa a 10-a, sa stau pe mess sau pur si simplu sa stau degeaba in weekend, in timpul asta tata fiind mereu plecat in strainatate, mereu am fost copilul ignorat si "nepreferat", tacut si in banca lui, preferata fiind sora mea mai mica sau fratele mamei care a stat cu noi vreo 8 ani (e mai mare decat mine cu un an jum).
chiar as vrea sa fie simpla. sa stau zile intregi in pat si sa mananc lapte cu cereale, fara griji ascultand muzica mea preferata. In prima parte a vietii eu zic ca ti-o complica parintii, mai tarziu daca o vrei mai simpla, scapi mai intai de influenta parintilor, iar daca chiar nu te poti abtine ti-o complici singur, e atat de simplu.
aflandu-ne insa in mil 3 sunt putine sanse sa facem rost de o viata simpla, chiar si banii - daca te gandesti ca ti-ar simplifica-o din pct de vedere al muncii si al grijii pentru ziua de maine, oricum ti-o complica. nu mai avem scapare!
Viata e complicata pentru ca e plina de surprize, pentru ca depinde de multe necunoscute, pentru ca uneori ne place sa ne-o complicam singuri.Nu cred ca putem face ca viata sa fie simpla si nici nu cred ca vrem! Ne-am plictisi, ne-am ingrasa si am muri mai repede! Dar am putea face si cred ca asta ne dorim -o viata mai usoara!
Viata e complexa si in fiecare zi caracterul ne este modelat si remodelat in functie de lucrurile diverse pe care le experimentam.
Uneori trebuie sa renuntam la logica, sa fim curajosi si sa alegem deliberat sa fim fragili si sa ne asumam riscuri nebunesti doar pentru o clipa de zbor la un alt nivel.
Viata e complexa si nu putem sa o simplificam. Desi avem tendinta ca odata ce ne-am aruncat ancora intr-un port sa ramanem acolo, e bine ca, din cand in cand, sa ne avantam si in larg, chiar daca e furtuna acolo.
Se spune ca omul de prea mult bine, se plictiseste.si atunci cand nu are necazuri, si le face singur.si ce face omul cu mana lui...lucru manual se cheama. tind sa cred ca viata poate fi simpla, dar ne-o complicam singuri.as spune ca a mea e simpla.servici,casa, piata, familie, siguranta. daca vreau sa o complic...amanta, aventuri, bani cheltuiti, certuri, neincredere, avorturi, divort.bine sunt si altele.servici, 8ore.salar sigur, comoditate, timp pentru casa si familie. ordonanta? bani, salarii compensatorii, dupa un an jumatate ...cautare servici, nesiguranta, stres, munca la negru eventual plecare departe de familie dupa munca.totl poate fi pus in balanta si fistecare dupa firea lui.
Complexitate, simplitate, oare chiar acestea sunt cuvntele care pot descrie viata?! Cred totusi ca viata este complicata, atat de complexa incat nici cei care o traiesc nu o pot intelege in totalitate. Niciodata nu stim ce urmeaza sa se intample, suntem niste jucarii ale sortii, niste marionete, si nimeni nu poate spune exact care este menirea noastra sa traim... Acum ni se intampla un lucru bun, apoi se intampla ceva care sa ne darame.
Simplitate... as putea spune ca viata in general e simpla, pentru ca ne lasam condusi si ne lasam in voia intamplarilor...
Viata foarte simpla? nu cred... asta nu depnde de noi... dar asa cum am ma spus ne punem intrebari de la care suntem constienti ca nu vom primi raspuns...
Mult succes