| vlvl a întrebat:

Am terminat cu bacul, ce sa aleg dintre facultatea de inginerie electrica si facultatea de mecatronica si robotica? Unde se face mai putina matematica sa zic asa? Dupa ce termin cu facultatea unde am mai multe oportunitati de angajare cu diploma de inginerie electrica sau mecatronica?

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

La inginerie se face matematica multa, fiindca totul este legat de calcule matematice.
La Drept si la Jurnalism nu se face matematica.

| sierra1 a răspuns:

" ce sa aleg dintre facultatea de... Unde se face mai putina matematica sa zic asa?"

baiul e că fizica (și ai nevoie de ea și la electrică și la robotica și la autovehicule) merge mână-n mână cu matematica. Așa că incearcă la psihologie de exemplu

| mihai69 a răspuns:

La politehnică faci aceeași matematică la orice secție.
Pentru industria auto, mecatronica ar fi mai potrivită.

| gabicoo a răspuns:

Școala vieții - mai bine.

| TimberWolf a răspuns (pentru gabicoo):

Corect, daca vrei sa faci facultate, fa-o p-aia de golani! in afara de diploma de bac nu vad cu ce te ajuta restul. Un permis, o diploma de bac, cand te angajezi nu se uita nimeni ce facultate ai se uita sa ai.

| StoicAnalysis a răspuns:

Matematica ai sa mananci pe paine. Tocmai am terminat primii doi ani de facultate in mecatronica si stiu ce spun. Absolut tot ce inveti la aceste doua facultati, este legat de matematica. Am si cunostinte la inginerie electrica si la fel este si acolo.

| MistarGoGu a răspuns:

Mecatronica & Robotica sunt de VIITOR! NU vezi ca deja baga ăștia, camioane, trenuri & alte vehicule 100 % autonome ( fără șofer )!
Soft-ul pentru roboti il scrie AI-UL dar de surubarit *( mentenanță ) tot omul o va face...

| vlvl explică:

Mentionez ca ma pasioneaza industria auto si as vrea sa profesez in acest domeniu in viitor.