Daca spui ca esti masterand, de ce nu mergi la targurile pentru studenti? E asa de greu sa te deplasezi?
Vezi ca azi si maine sunt niste targuri cu locuri de munca prin tara. Peste doua saptamani, altele in alte orase. Depinde unde locuiesti.
"ce se întâmplă cu piața forței de muncă?" - păi se intâmplă că merge pe deficit adică oferta e sub cerere dar tu știi asta mai bine ca 99% din cei prezenți pe aici, doar spui că "am diplomă de licență în economie"
Nu?
Ai in target o pozitie favorabila intr-o companie / afacere si evident ca ceri un salariu mediu bazata pe munca = rasplata, fie angajatori pun anunturi doar de oficialitati desi ei au pe cineva (apropiat) in functie, fie modul tau de a te angaja / alege un job este nepunctual cu criteriile angajatorului.
Pe scurt, aplica pe site-ul oficial al unei companii si renunta la "third party", personal mi se pare neprofesional ca afacere / mica intreprindere sa nu ai un site la 100 de euro unde sa ai inclusa si un loc pentru "Jobs"
Știu asta doar că nu mă așteptam să fie așa de prost.
Îmi caut de ceva timp și nu găsesc și m-aș fi gândit că poate este și o strategie de a atragere a atenție dedicată către investitori să pară că își doresc mărirea numărului de angajați doar că nu găsesc pe cine să angajeze astfel mărind artificial ccerearea pe piața locurilor de muncă.
Am cam căutat și companii care angajează doar că pentru a știi cu siguranță cine o face tot de aplicați third party AI nevoie.
Cât despre target am scris în întrebare că m-aș angaja și lucrător comercial fast food sau alte meserii din afara domeniului pe care l-am studiat dacă aș găsi doar că sunt anunțuri de la mai multe fast fooduri și indiferent de câte ori aplic nu sunt contactat.
Îmi doresc salariul minim.
Nepunctual cu criteriile când citesc toate criteriile și aplic și la locuri de muncă care nu cer nici studii nici experiență și spun că angajează pe oricine?
Mă voi interesa când că există un astfel de târg în Craiova.
Nu am mai mers până acum pentru că nu știam ce randament poate să aibă un astfel de târg și pentru că o perioadă am crezut că cei ce se duc din partea companiilor nu sunt acolo pentru a angaja ci pentru a promova o companie.
Însă voi încerca deoarece nu am ce pierde și poate că o să găsesc pe cineva cu care să vorbesc.
Dacă am încercat altfel cred că are rost să încerc și așa.
Nu stiu ce sa spun, acum 5 ani din plictis mai mult, m-am angajat la kaufland ca lucrator comercial, urcand ulterior pe post de sef raion, nu am cunoscut pe nimeni, profilul meu era drept / sociologie fata de comert cum era fisa postului si am fost recrutat din prima incercare, salariul am scazut 500 lei fata de ce scria in anuntul lor.
Fie ai ghinion, ori faci ceva gresit, fizic pari total separat de job sau in comportament prea rafinat, continua sa cauti si eventual sa iti schimbi atitudinea in functie de cum se prezinta angajatorul daca ajungi la statiul de interviu
Sunt anunturi de munca in call center 100% remote, daca te ajuta cu ceva. Daca ai fi interesat de un asemenea job pe limba engleza, doar spune-mi ca iti dau in privat un contact si te baga aproape sigur. Echipamentul se trimite la domiciliu. Salariul cu tot cu bonuri undeva pe la 3700 net.
Aș încerca, engleza o cunosc destul de bine, de vorbit vorbesc cu oricine, însă mi s-au mai spus și de la alte agenți de call centre că aș avea o problemă în modul în care mă exprim verbal.
Dar la Oficiul Fortelor de Munca cand ajungi?
Fiindca aceia au cele mai actualizate liste si acolo sunt sute de joburi disponibile.
Succes!
Acum tu stii cum te descurci si ce nivel ai. Astia cer minim B2. Ramane la alegerea ta, daca te hotarasti, imi dai mesaj si iti trimit nr de telefon de la cineva de la HR.